maandag 17 november 2014

Recensie: Tamar Cohen - De andere vrouw

Over het boek:
Auteur: Tamar Cohen
Titel: De andere vrouw
ISBN: 978 94 005 0142 3
Uitgever: A.W. Bruna 

Waardering: ★★★★☆

Stel je voor: je bent al 28 jaar gelukkig getrouwd. Je hebt drie kinderen, een prachtig huis en een echtgenoot die veel op reis is, maar jullie houden nog altijd evenveel van elkaar.

Of: Stel je voor dat je al 17 jaar getrouwd bent. Je hebt een dochter, een fijn huis en een echtgenoot die veel van huis is, maar toch houden jullie zielsveel van elkaar.

Dan krijg je op een dag een telefoontje dat je wereld op zijn kop zet: je echtgenoot is dood. Je bent er kapot van. Je gaat naar de begrafenis... en komt oog in oog te staan met zijn andere weduwe.

Een andere vrouw, een ander gezin. Dat kan niet waar zijn. Dat moet een vergissing zijn. En dat is háár schuld. Toch?

Recensie:
Stel je eens voor. Je hebt je zaakjes goed op orde en denkt een gelukkig leven te leiden. Je man is voor zijn werk veel in het buitenland, maar komt met regelmaat en met plezier steeds weer bij je terug. Samen heb je een gelukkig gezin en de toekomst ziet er prima uit. Maar... dan komt opeens het bericht dat het lichaam van je man in een rivier gevonden is. Zelfmoord wordt niet uitgesloten. En alsof het nog niet erg genoeg is, komt er op de begrafenis een gruwelijk geheim boven water. Hij blijkt namelijk nog een ander gezin te hebben! Je wereld staat op zijn kop, dit is het ergste wat je maar zou kunnen overkomen. Denk je...

Wat is het ergste dat er kan gebeuren als het ergste wat er kan gebeuren al gebeurd is?

Dit overkomt Selina en Lottie, die beide getrouwd blijken te zijn met Simon. Uiteraard willen ze tot de bodem uitzoeken hoe dit precies zit, en uiteraard is het de schuld van die andere vrouw dat Simon er niet meer is! Maar terwijl ze nog midden in het rouwproces proberen om deze schok te verwerken, blijkt er een web van geheimen om Simon heen gesponnen geweest te zijn, en stapelen de problemen zich op. En hoe lijnrecht Selina en Lottie ook tegenover elkaar staan, in al deze ellende zijn hun gezinnen toch ook op een bepaalde manier met elkaar verbonden en voelen ze een vreemd soort solidariteit. En als de problemen zich opstapelen, lijkt het dan ook niet meer dan logisch om elkaar op te zoeken.

De andere vrouw is een verrassend verhaal dat nooit saai wordt. Steeds als je denkt dat het ergste gebeurd is, valt er een nieuw puzzelstukje op zijn plek en blijkt het allemaal net nog even iets erger te zijn. Geheimen, bedrog, het leven lijkt niet meer wat het geweest is en beide vrouwen en gezinnen zijn op hun eigen manier totaal ontredderd. Cohen weet dit op een bevlogen en geloofwaardige manier neer te zetten.

De opbouw van het boek is ook goed en ondersteund het verhaal uitstekend. Het verhaal is namelijk opgebouwd uit vijf delen, waarin de vijf fases van rouw terug te vinden zijn: Ontkenning, woede, onderhandelen, depressie, acceptatie. Het past bij de inhoud van het verhaal omdat beide vrouwen moeten rouwen om de man die ze verloren hebben, maar het geeft daarnaast ook een goede vorm aan de loop van de gebeurtenissen.

De andere vrouw is een onwaarschijnlijk verhaal, maar Tamar Cohen zorgt er voor dat je desondanks iedere letter geloofd. Je wilt blijven lezen om te achterhalen hoe het nou precies zit, wat er daadwerkelijk gebeurd is. Het is een goed neergezet verhaal over liefde en bedrog en het proces van rouw; niet alleen om het verlies van een dierbare, maar om het verlies van een leven zoals je het gekend hebt.

1 opmerking:

  1. Wow dit klinkt als een bizar verhaal! Spannend! Ben er erg benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...