donderdag 17 september 2015

Recensie: Manuela Kuffner - Mowgli

Over het boek:
Auteur: Manuela Kuffner
Titel: Mowgli
ISBN: 978 90 215 4823 4
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Kopen op bol.com
 
Waardering: ★★★☆☆

Aljoscha klimt in de hoogste bomen en rent op blote voeten door het bos. Hij voelt gaan pijn en kent geen angst. Maar toch is zijn wereld vol gevaar. Want Aljoscha, die door zijn familie liefdevol Mowgli wordt genoemd, is ernstig ziek. Door een zeldzame vorm van epilepsie verliest hij als driejarige opeens zijn spraak; met hem communiceren wordt steeds moeilijker. Aljoscha begrijpt de wereld om hem heen niet meer. Voor Aljoscha's moeder, Manuela, stort de wereld in. Haar gelukkige gezin met twee vrolijke zoons, de baan die ze wilde gaan zoeken, de relatie met haar man, de band met haar oudste - alles verandert. De wildheid en onberekenbaarheid van Aljoscha maken en normaal gezinsleven onmogelijk; zijn ouders worden door hun omgeving veroordeeld om hun schijnbaar 'onopgevoede' kind. En het leven van Manuela draait nog maar om één ding: 'Ik moet mijn zoon tegen zichzelf in bescherming nemen, elke dag, ieder uur.' En blijven geloven in de laatste hoop: in de puberteit kan de ziekte weer verdwijnen.Recensie:
Aljoscha begint zijn leven onbekommerd, maar dit verandert na enkele jaren plots als bij hem het syndroom van Landau-Keffner wordt ontdekt, hij snel achteruit gaat en man alle mogelijkheden verliest om met hem te communiceren. Door het 'onweer in zijn hoofd' verandert hij voor zijn omgeving in een ongeleid projectiel en drijft hij hen - met name zijn moeder - tot het uiterste.

Manuele haar relaties met anderen komen onder zware druk te staan en Aljoscha stelt haar voor veel problemen, dilemma's en vraagstukken. In 'Mowgli' heeft ze haar levensverhaal op papier gezet en maakt de lezer kennis met dit bijzondere jongetje en de strijd van een moeder vol onvoorwaardelijke liefde, die moet strijden tegen alle vooroordelen en voor het geluk van haar zoon. Een interessant en verbazend verhaal, zowel hartverwarmend als hartverscheurend.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...