woensdag 30 juli 2014

Recensie: Joss Stirling - Het leven van Phoenix

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (03-04-2012).

Over het boek:
Auteur: Joss Stirling
Titel: Het leven van Phoenix (Soulmates #2)
ISBN: 9789020679137
© 2012, Blossom Books
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Phoenix is opgegroeid in een gesloten gemeenschap die wordt bestuurd door een vreselijke man die iedereen opdracht geeft om te stelen en er niet voor terugdeinst mensen te straffen die niet gehoorzamen. Ze vindt haar leven verschrikkelijk maar ze is bang voor de leider en staat er helemaal alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd heeft gebruikt als ze mensen zakken rolt, blijkt op de een of andere manier geen effect op hem te hebben. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Het maakt Phoenix doodsbang dat het enige waarop ze altijd kon vertrouwen haar nu in de steek laat. Als Yves haar dan ook nog eens wil weghalen uit haar Gemeenschap omdat hij beweert haar soulmate te zijn, raakt ze in verwarring. Wie is deze vreemdeling die claimt te weten wat goed voor haar is? En kan ze haar leven in de Gemeenschap wel achter zich laten? Voordat Phoenix het weet raakt ze verstrikt in een situatie waaruit ze niet meer kan ontsnappen.
 
Recensie:
Phoenix groeit op in een Gemeenschap waar ze gevangen zit tussen personen met allemaal verschillende gaven. Zelf heeft ze ook een gaven, en in deze Gemeenschap heeft ze enkel geleerd dat deze gaven slecht is en alleen voor slechte daden ingezet kan worden. Phoenix kan gedachten bevriezen, waardoor de tijd voor bepaalde personen even stil staan en zij de gelegenheid krijgt om hen te bestelen.

Personen zoals Phoenix, zogenoemde Savants, kennen een legende. Deze legende vertelt dat er voor ieder van hen een Soulmate is. Als Phoenix op een dag de opdracht krijgt om een specifieke jongeman te bestelen, Yves, blijkt hij ook een Savant te zijn en voelen ze beide al snel dat ze hun Soulmate gevonden hebben. Phoenix ontdekt dat er ook goede Savants zijn, en dat er ook mooie dingen met je gave gedaan kunnen worden. Maar kan Yves ervoor zorgen dat Phoenix ontsnapt aan de greep van de Gemeenschap?

Joss Stirling zet deze Young Adult roman over gaven, Savants en de Gemeenschap met veel overtuigende fantasie neer. Het is een hele andere wereld waar de lezer zich in kan wentelen, en je wordt goed meegenomen in het verhaal. ‘Het verhaal van Phoenix’ is deel twee in de serie Soulmates, maar ook prima te lezen als op zichzelf staand boek. Een verhaal over goed en slecht, liefde en vertrouwen. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...