dinsdag 15 september 2015

Recensie: Brooke Davis - De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird

Over het boek:
Auteur: Brooke Davis
Titel: De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird
ISBN: 978 90 263 2951 7
Uitgever: Ambo | Anthos
Kopen op bol.com
 
Waardering: ★★★★☆

Millie is zeven wanneer haar moeder haar in een verwarde bui alleen achterlaat in een warenhuis. Vlakbij woont de 82-jarige Agatha Pantha. Sinds het overlijden van haar man is ze het huis niet meer uit geweest en vanachter het raam leeft ze haar boosheid uit op voorbijgangers, tot ze Millie langs ziet lopen. Ondertussen ontsnapt de 87-jarige weduwnaar Karl de Typist in een moment van onbezonnenheid uit het verzorgingstehuis, op zoek naar avontuur. De drie ontmoeten elkaar en gaan samen op reis, dwars door Australië. Millie om haar moeder te vinden, Karl om te leren hoe hij een échte man moet zijn en Agatha omdat ze wil dat alles weer wordt zoals het ooit was.

Recensie:
Als Millie haar moeder plots verdwijnt en Millie alleen achterlaat in het warenhuis, begint er voor Millie een bijzondere zoektocht. Millie wil haar moeder weer terugvinden, en daarbij krijgt ze hulp van Agatha en Karl, twee bijzondere mensen die vastzaten in hun eigen geschiedenis en dit avontuur nodig hebben om weer met zichzelf in contact te komen. Twee oudere mensen wiens leven kleurloos lijkt te zijn, maar die beetje bij beetje steeds meer kleur krijgen,.
 
De ongelooflijke reis van Millie Bird is een excentriek en zonderling verhaal. Hoewel de dieperliggende laag van het verhaal zwaar en bedroevend is, brengt Brooke Davis dit echter op een lichte en komische manier. Ze zet drie karakters neer die je in je hart zult sluiten en voor wie je alleen maar het beste kunt hopen. Het is een innemende zoektocht naar liefde, hoop en vertrouwen

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...