vrijdag 25 september 2015

Recensie: Linda van Rijn - Vive la France


Over het boek:
Auteur: Linda van Rijn
Titel: Vive La France
ISBN: 978 94 6068 235 3
Uitgever: Marmer
Kopen op bol.com
 

Met dank aan Uitgeverij Marmer voor het toezenden van een recensie-exemplaar!

Waardering: ★★★★☆

De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drieën op vakantie te gaan.

Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

Recensie:
Esther, Rob en Isa vertrekken met zijn drietjes voor een gezellige kampeer vakantie naar Frankrijk. Eindelijk, want Rob heeft het erg druk gehad op zijn werk en ze zijn er nu dan ook wel aan toe. De eerste dagen lijkt het nog een compleet zorgeloze vakantie, maar dit loopt totaal anders af.
 
De stemming van de vakantie slaat om als Rob zich steeds vreemder begint te gedragen. Hij is kribbig, anders en zit maar continu verkleefd aan zijn telefoon. Hij wijt het aan zijn werk, maar klopt dat wel? Allerlei scenario's gaan er door Esthers hoofd. Wat speelt er echt? En wat is nou precies het verhaal van die overburen op de camping?
 
Het verhaal Vive la France komt rustig kabbelend op gang, maar langzaam aan neemt de spanning toe en uiteindelijk komen alle gebeurtenissen in een flinke stroomversnelling terecht. Zoals de scenario's door Esther haar hoofd spoken, zo zal de lezer zich ook diverse scenario's afvragen voordat duidelijk wordt wat er nu echt aan de hand was. Linda van Rijn houdt tot het einde een verrassing in petto en weet de spanning in haar verhaal goed op te bouwen, totdat het op het einde tot een ontploffing komt.
 
Vive la France is een verhaal over geheimen, intriges, liefde en verraad. Over mensen die achteraf niet blijken te zijn wie ze lijken, en de geheimen die zij met zich meedragen. Zeker tegen het einde van het  verhaal neemt Linda van Rijn je mee naar het puntje van je stoel. Een boek in sneltreinvaart, voor wat spannende uurtjes leesplezier.
 
Follow on Bloglovin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...