maandag 15 december 2014

Movie Monday December - Film: Sonny Boy


Twee weken geleden kwam de eerste Movie Monday stemronde online. Hierbij konden jullie uit drie verfilmde boeken kiezen welke er deze maand aan bod moest komen in de Movie Monday van December. Vorige week postte ik de uitslag en met een kleine 70% van de stemmen was de keuze gevallen op Sonny Boy! Vandaag meer over de verfilming van dit boek.

Het verhaal
"In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan… blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties..." (Bron)

De film
Het verhaal 'Sonny Boy' een waargebeurd verhaal. De film is geregisseerd door Maria Peters in 2011. De verfilming heeft veel bezoekers getrokken en won zodoende de Gouden Film (100.000 bezoekers) en de Platina Film (400.000 bezoekers). Ook is de Film tijdens het Nederlands Film Festival 2011 in drie categorie├źn genomineerd geweest voor de Gouden Kalf, namelijk 'Beste Actrice', 'Beste Camera' en 'Beste Muziek'. Hieronder kun je de trailer van de film bekijken.


Over Sonny Boy
Auteur: Annejet van der Zijl 
Regie: Maria Peters
Jaar: 2011
Speelduur: 132 minuten

Op de laatste maandag van de maand volgt mijn recensie van dit boek! Heb jij de film gezien of het boek gelezen? Ik ben benieuwd wat je er van vond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...