maandag 4 augustus 2014

Movie Monday #1: The Fault in Our Stars

Er verschijnen meer boeken dan we al lezende bij kunnen houden. Sommige boeken moeten worstelen om aan de man te komen, andere boeken zijn meteen een dikke hit. Sommige boeken vallen zelfs zo in de smaak, dat ze verfilmd worden. In Movie Monday wordt wekelijks aandacht besteed aan een boek dat het geschopt heeft tot een film. Deze week staan we stil bij een van de grootste hits op het gebied van boekverfilmingen van dit moment, namelijk de verfilming van The Fault in Our Stars door John Green. 

Het verhaal:
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. (Bron: Lemniscaat). 


The Fault in Our Stars is het zesde boek van de Amerikaanse auteur John Green. Het werd voor het eerst gepubliceerd in januari 2012. Later dat jaar verscheen ook de Nederlandse vertaling (Een weeffout in onze sterren), en inmiddels is het boek in ruim 30 talen te verkrijgen. Een groot internationaal succes dus. Momenteel staat het bovenaan de Nederlandse bestsellerlijst van CPNB, en in Amerika heeft het zelfs meer dan een jaar op 1 gestaan in de NY Times Bestsellerlijst. Zowel lezers als pers hebben dit boek wereldwijd lovend ontvangen en het verhaal heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept. 

De verfilming:
Voordat het boek zelfs maar op de markt was, waren de filmrechten al verkocht. Op 10 juli ging The Fault in Our Stars hier in Nederland in première. Leuk ook is, dat een deel van de film in ons eigen Amsterdam is opgenomen. Op de Nederlandse website van de film kun je zelfs een plattegrond vinden met een unieke stadswandeling langs de diverse filmlocaties.

Net als het boek is ook de verfilming goed ontvangen. In de film komen alle hoogtepunten uit het boek aan bod en met een knap staaltje acteerwerk wordt de kijker meegezogen in het meeslepende verhaal dat je niet onberoerd zal laten. Bioscopen herinneren je er zelfs aan je tissues niet te vergeten, want je zult zeker wat traantjes moeten wegpinken.

Nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Hij draait nog in de bioscoop, dus je kunt nu nog je slag gaan. Bekijk hier de trailer.

Over het boek:
Auteur: John Green
Titel: Een weeffout in onze sterren 
ISBN: 9789047706618
© 2012, Lemniscaat
Kopen op bol.com

Over de film:
Regie: Josh Boone
Cast: Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Gus), Willem Dafoe (Peter van Houten), Lotte Verbeek (Lidewij), e.a. 
Speelduur: 126 minuten
Jaar: 2014
Kopen op bol.com
 
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...