maandag 29 september 2014

Movie Monday #9 - The Maze Runner

Er verschijnen meer boeken dan we al lezende kunnen bijhouden. Sommige boeken moeten worstelen om aan de man te komen, andere boeken zijn meteen een dikke hit. Sommige boeken vallen zelfs zo in de smaak, dat ze verfilmd worden. In Movie Monday wordt wekenlijks aandacht besteed aan een boek dat het geschopt heeft tot een film. Deze week aandacht voor The Maze Runner, welke onlangs in de Nederlandse bioscopen verschenen is.

Het verhaal:
Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de Renners. Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar â s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen, en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen. (Bol.com)

Zelf heb ik het boek nog niet gelezen, maar ik ben er toch wel erg benieuwd naar. Zeker omdat er op verschillende plekken gemeld wordt dat het iets is voor de liefhebbers van 'De Hongerspelen'. Nou, dan zou dit best wel eens in mijn straatje kunnen passen. The Maze Runner is deel 1 in een trilogie. 

Verfilming:
Afgelopen donderdag 25-09 is de verfilming van dit boek in de Nederlandse bioscopen in première gegaan. De recensies die ik op internet gelezen heb zijn tot noch toe wat gematigd. BN de Stem noemt het verhaal intrigerend maar onbevredigend en de Telegraaf meldt dat de geloofwaardigheid steeds een knauw krijgt. Desondanks is er wereldwijd toch wel sprake van een succes want ook voor het tweede deel werd groen licht gegeven voor een verfilming.

Heb jij het boek gelezen of deze film gezien?


Over het boek:
Auteur:James Dashner
Titel: De labyrintrenner
ISBN: 978 90 214 5465 8
Uitgever: Querido's Uitgeverij, 2014
Kopen op bol.com

Over de film:
Regie: Wes Ball
Cast: o.a. Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster
Speelduur: 114 minuten
Jaar: 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...