vrijdag 5 december 2014

Weekend Whereabouts - December 2014


Je kent de Weekend Whereabouts als de wekelijkse vrijdag rubriek hier op Boek-aholic, waarin vooruitgekeken werd naar uitjes voor de boekenliefhebber in het aankomende weekend. Na twee maanden afwezigheid is deze rubriek weer terug van weggeweest, maar wel in aangepaste vorm! Weekend Whereabouts zal in plaats van een wekelijkse rubriek een maandelijkse rubriek worden, waarin op de eerste vrijdag van de maand vooruit gekeken wordt naar leuke uitstapjes voor de aankomende maand. Hierbij de Weekend Whereabouts van December!

Met vanavond pakjesavond en andere feestdagen in deze maand, hebben we het eigenlijk al druk genoeg. Qua boekgerelateerde uitstapjes is de decembermaand dan ook een rustige maand. Toch is er één evenement deze maand zeker de moeite van een bezoekje waard.

Dickens Festijn Deventer
"De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Deventer op zaterdag 20 en zondag 21 december. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het Dickens Festijn vindt voor de 24e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Het festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang welke kan oplopen tot 1,5 uur.

Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. De geuren van punch en gepofte kastanjes, duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor. Heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, terwijl even verderop een schapenkudde passeert en vaten met hete punch door straten worden gerold. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep als Queen Victoria passeert. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen, op daken en door openstaande deuren komt de tijd van Charles Dickens tegemoet!" (Bron: website)

Wat: Dickens Festijn
Waar: Deventer
Wanneer: 20 & 21 december van 11.00 tot 17.00u
Entree: Gratis
Meer info: website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...