woensdag 30 juli 2014

Recensie: Abbie Taylor - In veilige handen

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (05-09-2012).

Over het boek:
Auteur: Abbie Taylor
Titel: In veilige handen
ISBN: 978 90 443 3391 6
© 2012, The House of Books
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Dawn is een toegewijde hoofdverpleegkundige in een druk ziekenhuis in Londen. Jaren geleden overleed haar grootmoeder op een nare manier. Het breekt Dawns hart om een oudere dame op haar afdeling op dezelfde wijze te zien lijden. Wanneer de vrouw Dawn smeekt om haar leven te beëindigen, besluit ze op het verzoek in te gaan. Maar iemand in het ziekenhuis heeft alles gezien. Iemand wil Dawn laten boeten voor wat ze gedaan heeft. Geplaagd door schuldgevoelens probeert ze aan de eisen van de anonieme afperser te voldoen. Tot ze geen kant meer op kan.

Recensie:
Dawn is afdelingshoofd in een druk Londens ziekenhuis. Naast afdelingshoofd heeft ze ervoor gekozen ook nog patiënten te blijven verzorgen, en dit doet ze met veel toewijding. Dan krijgt ze een oudere vrouw op haar afdeling. De vrouw is ernstig ziek en lijdt veel pijn, morfine lijkt totaal geen invloed te hebben. Als Dawn van de vrouw begrijpt dat ze wil dat het lijden ophoudt, besluit Dawn haar op een zachte manier uit dit leven te begeleiden. Hoewel ze uiterst voorzichtig te werk is gegaan, blijkt iemand haar toch gezien te hebben. Iemand met kwade bedoelingen. Na de eerste chantage-mail gaat Dawn op eisen in. Maar wat ze al vreesde wordt waar, het blijft niet bij dat ene verzoek. Het gaat van kwaad tot erger… Hoe ver zal ze gaan?

Abbie Taylor is zelf een arts, waardoor ze ongetwijfeld goed weet hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat. Daardoor zet ze met Dawn een heel geloofwaardig en sympathiek hoofdpersonages neer. Je begrijpt haar gevoelens en beweegredenen maar al te goed als ze een einde maakt aan het leven van een van haar lijdende patiënten. Maar na de eerste chantagemail wordt ze enigszins paranoïde, en in die lichte waanzin ga je als lezer helemaal mee. Je verdenkt de ene naar de andere persoon, en bent uiteindelijk net zo geschokt als Dawn als je er achter komt wie de afperser is. Taylor houdt zowel de spanning als de vaart er goed in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...