woensdag 30 juli 2014

Recensie: Di Morrissey - De roep van de rode aarde

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (14-06-2012).

Over het boek:
Auteur: Di Morrissey
Titel: De roep van de rode aarde
ISBN: 978 90 443 339 09

© 2012, The House of Books
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Sally Mitchell is de verwende dochter van een rijke familie. Ze choqueert haar ouders door een relatie aan te gaan met een oudere man die niet tot hun milieu behoort. Om haar tot andere gedachten te brengen wordt Sally op reis gestuurd. Tijdens een tussenstop in Sydney besluit ze haar reis af te breken om te gaan werken op een boerderij in Queensland. Barra Creek is een totaal andere wereld dan Sally gewend is. Ze moet drie onhandelbare kinderen in bedwang zien te houden, sparren met stoere cowboys en op hol geslagen kuddes, de hitte en droogte trotseren. Maar dat alles verbleekt bij een grote passie, een groot verlies en een gruwelijk geheim.

Recensie:
Sally groeit op in Nieuw Zeeland, waar haar ouders tot een van de hoogste milieus behoren en alles volgens bepaalde normen moet gaan. De oudere man waar Sally voor valt kan dan ook nooit goedgekeurd worden door haar ouders en ze sturen haar naar Engeland. Tijdens een tussenstop in Australië besluit ze echter deze reis te beëindigen en wordt ze aangesteld als kindermeisje op een boerderij ver van de bewoonde wereld, Barra Creek genaamd. Vele kindermeisjes gingen haar voor, maar geen een van alle kon het daar lang uithouden. Sally is echter doortastend en is vastberaden haar termijn uit te zitten. Ondanks de compleet andere levensstijl sluit ze uiteindelijk de familie, de werkers en de omgeving in haar hart, en andersom ook. Er gebeuren echter vreselijke dingen op Barra Creek, dingen die ze nooit meer zal vergeten.

Het verhaal van Di Morrissey roept gevoelens van liefde en verraad op. Het is een beeldend en levendig verhaal. Soms wat overtrokken in de steeds weer nieuwe catastrofes, maar desondanks aangrijpend met een kleurrijke vrouw in de hoofdrol. Niet alleen een prima verhaal voor iedereen die van ranch- en cowboyverhalen houdt, maar ook voor diegene die zoekt naar een verhaal vol emoties. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...