woensdag 30 juli 2014

Recensie: Cecelia Ahern - De tijd van mijn leven

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (17-07-2012).

Over het boek:
Auteur: Cecilia Ahern
Titel: De tijd van mijn leven
ISBN: 978 90 446 2127 3
© 2012, Uitgeverij Prometheus
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★★ 

'Mijn leven had me nodig. Het had het moeilijk en ik had het veel te weinig aandacht geschonken.' Lucy Silchester komt thuis van haar werk en vindt een envelop op haar deurmat. In de envelop zit een uitnodiging voor een ontmoeting met haar leven. Maar Lucy, te druk met het ontwijken van haar familie en vrienden en het schelden op haar werk, mist de afspraak. Dan ontmoet ze een man die zich voorstelt als Het Leven. Zal ze het afspraakje met hem wel nakomen?

Recensie: 
Lucy Silchester heeft in de drie jaar nadat haar relatie met Blake op de klippen is gelopen haar leven steeds verder in elkaar zien zakken. Ze raakte haar baan kwijt, moest verhuizen naar een heel klein huurappartementje en raakte steeds verder geïsoleerd van haar vrienden. Doordat ze echter verstrikt was geraakt in haar eigen leugens, was er weinig wat ze er aan kon doen zonder dat de waarheid boven water zou komen. Maar dan wordt ze geconfronteerd met haar eigen leven, letterlijk. Haar Leven zoekt contact met haar en uiteindelijk komt ze er niet onderuit om een afspraak met hem te maken. En dan verliest hij haar niet meer uit het oog en volgt haar op de voet, vastbesloten om ervoor te zorgen dat de puinhoop die Lucy er van gemaakt heeft opgeruimd wordt. Kan ze haar Leven een kans geven en op goede voet met hem komen?

Ik moest even wennen aan het idee van het Leven als levend persoon. Maar als je eenmaal aan deze creatieve twist gewend bent, neemt Cecelia Ahern je mee in haar magische woordenbrij en laat ze je tot het einde niet meer los. Ze laat in haar roman zien hoe leugens zich steeds verder opstapelen als je er alles aan wilt doen om de waarheid te verhullen, en hoe dit uiteindelijk ten koste gaat van jezelf en je leven. Het laat je als lezer inzien dat je Leven een kostbaar iets is, en dat je er zorgvuldig mee moet omgaan. En ook als je het leven tijdelijk opgeeft, laat het leven jou zomaar niet in de steek. Een grappig verhaal met een erg innemend hoofdpersonage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...