woensdag 30 juli 2014

Recensie: Klaas de Jong - Het meisje met de hoge hakken

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (01-05-2012).

Over het boek:
Auteur: Klaas de Jong
Titel: Het meisje met de hoge hakken
ISBN: 978 90 003 0690 9
© 2012, Uitgeverij van Goor
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Hoe is het om ziek te zijn? Wat maak je mee als je in een ziekenhuis belandt? Vinden je vrienden en vriendinnen het erg voor je – of zijn ze stiekem een beetje jaloers op al die aandacht? In dit boek vertellen zes jongeren over hun lichaam en wat daarmee aan de hand is. Van jeugdpuistjes en een sportblessure tot een amputatie en hartproblemen.

Deze persoonlijke verhalen worden afgewisseld met informatie over het menselijk lichaam, en nuttige én grappige medische weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat je hart per dag 6500 liter bloed rondpompt? Of dat mensen die regelmatig tongzoenen meer calorieën verbruiken en slanker blijven?


Recensie:
'Het meisje met de hoge hakken’ is een heel praktische en informatief verhaal over ziek zijn en beter worden. In verschillende thema’s neemt het je mee door het menselijk lichaam. Op deze manier wordt de werking van bijvoorbeeld het bewegingsapparaat of de spijsvertering uitgelicht.

Het verhaal is erg duidelijk verwoord en zelfs voor de jonge lezers onder ons erg begrijpelijk. Iedereen kan op deze manier inzicht krijgen in de werking van ons lichaam, en enkele complicaties die daarbij kunnen optreden. Deze complicaties worden geschetst aan de hand van persoonlijke profielen, waarin jongeren vertellen over dingen die bij hun net even wat anders liepen (zoals beenamputaties en genderdystrofie).

Het boek wordt rijkelijk geïllustreerd en is erg toegankelijk. Het is erg afwisselend (medische informatie, leuke weetjes en persoonlijke profielen) en daardoor houdt het je aandacht vast. De persoonlijke profielen geven het verhaal net boek net wat meer karakter, waardoor het wat dichter bij je komt te staan. Het boek geeft je een goed basisinzicht in onze lichaamsprocessen. Interessant voor jong en oud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...