maandag 8 september 2014

Movie Monday #6 - We Bought a Zoo

Er verschijnen meer boeken dan we al lezende kunnen bijhouden. Sommige boeken moeten worstelen om aan de man te komen, andere boeken zijn meteen een dikke hit. Sommige boeken vallen zelfs zo in de smaak, dat ze verfilmd worden. In Movie Monday wordt wekenlijks aandacht besteed aan een boek dat het geschopt heeft tot een film. Deze week een al wat oudere boekverfilming: We Bought a Zoo.

Het verhaal:
Ik heb dit boek al een hele poos geleden gelegen, en toevallig zag ik het van de week liggen op het Boekenfestijn. Elke keer als ik dit boek alleen al zie liggen, moet ik er van glimlachen. Ik heb dit boek echt met veel plezier gelezen!

Benjamin Mee verhuisde met zijn familie naar een onwaarschijnlijk nieuw thuis: een vervallen dierentuin in een uithoek van Engeland met meer dan 200 exotische dieren, waaronder vier reusachtige tijgers, leeuwen, poema's, drie enorme beren, een tapir en een roedel wolven. Hij wilde de dierentuin renoveren en als familiebedrijf runnen, maar echt gemakkelijk ging het niet: de tijgers braken los, het geld raakte sneller op dan voorzien, het personeel was sceptisch, en er ontstonden spanningen binnen het gezin. Tot overmaat van ramp sloeg het noodlot toe: de hersentumor van zijn vrouw Katherine was terug.

Benjamins verhaal is zowel ontroerend als buitengewoon. Onze dierentuin! vertelt over de aanloop naar de officiële heropening van de dierentuin, maar ook over het ziekbed van Katherine, haar laatste dagen en over hoe Benjamin en zijn twee jonge kinderen de draad daarna weer oppakten.

Verfilming:
Ook de verfilming van Onze dierentuin (getiteld We Bought a Zoo) is erg leuk om te zien! Volgens mij heb ik hem zelfs vaker dan één keer gezien. Het is ook wel een beetje een onwerkelijk waargebeurd verhaal. Wie krijgt er nou opeens het idee om een dierentuin op te kopen?  

"Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage."

Ben jij al bekend met dit boek of de film?

Over het boek:
Auteur: Benjamin Mee
Titel: Onze dierentuin!
ISBN: 9789049200015 
Uitgever: Boekerij, 2009
Kopen op bol.com

Over de film:
Regie: Cameron Crowe
Cast: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church
Speelduur: 124 minuten
Jaar: 2012
Kopen op bol.com

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het boek ook wel eens zien liggen. Een aanrader dus?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, ik vond het in ieder geval een heerlijk boek om te lezen.

      Verwijderen

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...