vrijdag 26 september 2014

Weekend Whereabouts #9 - Het Kinderboekenmuseum


Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Op 1 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start, dit jaar zelfs alweer voor de 60e keer. In aansluiting hierop dit weekend aandacht voor een uitstapje naar het Kinderboekenmuseum!

Kinderboekenmuseum:
Het Kinderboekenmuseum is gevestigd in Den Haag en is een plek waar kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met jeugdliteratuur. Bij een museumbezoek staan leren, beleven en doen centraal. "Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan. De diverse museumlessen zijn behalve leerzaam ook spannend en verrassend." (Bron)

Tentoonstellingen:
Er zijn op dit moment twee tentoonstellingen te zien in Het Kinderboekenmuseum.
  • Papiria (vanaf 7 jaar). "Ga gewapend met je fantasie en een Slurper op avontuur in een literair luilekkerland dat Papiria heet. Dolend door onder meer het Diepe Denkersdal en de Dwarse Donderstenenravijn ontmoet je schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren. Speel de leukste spellen en droom in de leesweide weg met een van je lievelingsboeken. In Papiria is alles mogelijk."
  • Kikker (3 t/m 6 jaar). "De tentoonstelling Kikker nodigt de allerkleinsten uit tot spel en prikkelt hun fantasie. Bekende Kikker-boeken zoals Kikker is Kikker, Kikker is verliefd en Kikker is bang zijn letterlijk verbeeld waardoor kinderen op speelse wijze leren over grote emoties als liefde, angst en blijdschap."

Meer info:
Wat: Het Kinderboekenmuseum
Wanneer: Het hele jaar door geopend van dinsdag t/m zondag.
Waar: Den Haag

Kijk voor actuele openingstijden, meer info, tickets etc. op de website van het Kinderboekenmuseum.

Ben jij al wel eens in Het Kinderboekenmuseum geweest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...