vrijdag 19 september 2014

Weekend Whereabouts #8 - Film by the Sea (Weekend 2)


Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Vorige week was er al aandacht voor het programma in het eerste weekend van Film by the Sea. Deze week aandacht voor het tweede en laatste weekend.

Film by the Sea:
Film by the Sea is een jaarlijks terugkerend filmfestival dat dit jaar voor de 16e keer gehouden wordt. Het is hét festival voor film en literatuur, waar dan ook vele literatuurverfilmingen vertoond zullen worden. Bovendien wordt er, in samenwerking met Stichting CPNB, de Publieksprijs voor beste boekverfilming uitgereikt. Eerder werd al bekend dat deze prijs dit jaar gewonnen is door 12 Years a Slave. Film by the Sea startte vorige week vrijdag, 12 september, en loopt door tot en met a.s. zondag 21 september. Naast de literatuurverfilmingen zijn er ook andere literaire activiteiten zoals Literaire Lunches, Filmcollege's en Schrijfworkshops. (Bron: Film by the Sea)

Programma:
Dit 10 dagen durende filmfestival kent een uitgebreid programma. Hieronder enkele aantrekkelijke onderdelen die dit weekend op de agenda staan. (Bron: Film by the Sea)
  • Vrijdag 19-09, 18.00u: Award Ceremony (uitverkocht). Een prachtige avond vol memorabele speeches, winnaars, verliezers en terugblikken op het festival waarbij maar eens te meer duidelijk wordt hoe mooi film kan zijn. De winnende films van het festival worden bekendgemaakt en de winnaars worden gelauwerd. De Lifetime Achievement Award wordt uitgreikt aan regisseur Jan Troell. Rutger Hauer zal de Grand Acting Award in ontvangst nemen. En de eerste Sylvia Kristel Award wordt uitgereikt aan Sylvia Hoeks. Deze unieke avond is een van de hoogtepunten van het festival.
  • Zaterdag 20-09, 21.00u: Slotfilm: The Hunderd-Foot Journey. De rode loper ligt nog één avond uit voor de grootse Slotfilm en bijbehorend feest. Na een feestelijke ontvangst met bubbels is het tijd voor de Slotfilm: 'The Hundred-Foot Journey'. In deze DreamWorks productie volgen we het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant, een rol gespeeld door Oscarwinnares Helen Mirren, protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten.... ‘The Hundred-Foot Journey’ is onder meer geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg en is gebaseerd op de bestseller van Richard. C Morais.
  • Zondag 21-09, 17.00u: The Riot Club. Drama over de beroemde en elitaire Riot Club van de universiteit van Oxford.
Dit is slechts een hele kleine greep uit het programma dit weekend.
Je vindt het volledige programmaoverzicht hier.

Meer info:
Wat: Film by the Sea
Wanneer: 12 september 2014 t/m 21 september 2014
Waar: Vlissingen
Meer info & tickets: www.filmbythesea.nl

1 opmerking:

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...