vrijdag 5 september 2014

Weekend Whereabouts #6 - Manuscripta


Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Met dit weekend: Manuscripta!

Manuscripta:
Manuscripta is de opening van het Literaire Seizoen. Ieder jaar vindt dit gratis evenement plaats in een andere stad. Dit jaar zal het plaatsvinden in Utrecht tijdens de het Uitfeest op zondag 7 september. 

Manuscripta is de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. In het eerste weekend van september presenteren Nederlandse uitgeverijen de nieuwe titels van het komende seizoen. Je kunt genieten van boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies en bijzondere acts. (Bron: Manuscripta)

Programma:
Er is een divers programma met auteurs die tijdens Manuscripta hun boeken presenteren. Rondom dit programma is er ook een Schrijversmarkt. Op deze schrijversmarkt kun je ter plekke nieuwe boeken kopen en ze door je favoriete auteurs laten signeren. Daarnaast worden er door de Utrechtse boekhandels ook diverse activiteiten georganiseerd. 


Een kleine greep uit het programma:
  1. 13.00-13.30uur (Centrale Hal - Stadshuis): De debutanten van Manuscripta. De debutanten van Manuscripta worden aan je voorgesteld door Volkskrantrecensent Arjan Peters. Bregje Hofstede, jonge redactrice en winnares van de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs, Ru de Groen, jarenlang agent van kinderboekschrijver Max Velthuijs, en Johan Goossens, docent en veelbelovend cabarettalent, durven het aan.
  2. 15.00-15.30uur (Grote Zaal - Theater Kikker): Interview met John Boyne. John Boyne, auteur van de wereldwijde bestseller De jongen in de gestreepte pyjama, komt op Manuscripta vertellen over zijn nieuwste roman. Maarten Westerveen gaat met hem in gesprek over het boek dat zich ditmaal afspeelt rondom de Eerste Wereldoorlog.
  3. 16.45-17.45uur (Balzaal - Winkel van Sinkel): Uitreiking Europese Literatuurprijs. De Europese literatuurprijs 2014 wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt op Manuscripta.  De  Franse auteur Jérôme Ferrari en zijn vertalers Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos nemen de prijs in ontvangst uit handen van jurylid Christiaan Weijts. De prijswinnaars worden geïnterviewd door Margot Dijkgraaf. Daphne Bunskoek presenteert.
Bekijk vooral ook het volledige programma!
En zoals eerder vermeld zijn er dus ook diverse auteurs aanwezig op de schrijversmarkt om hun boeken te signeren. Enkele auteurs uit dit rijtje zijn Marelle Boersma, Milou van der Will, Herman Koch en Jill Mansell. Kijk voor het volledige overzicht ook eens hier.
Om te zien wat er allemaal georganiseerd wordt in de Utrechtse boekhandels kun je hier een kijkje nemen.

Meer info:
Wat: Manuscripta
Wanneer: Zondag 7 september 2014
Waar: Utrecht (rondom het Stadshuis).
Meer info: www.manuscripta.nl

2 opmerkingen:

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...