maandag 22 september 2014

Movie Monday #8 - Heaven is for real

Er verschijnen meer boeken dan we al lezende kunnen bijhouden. Sommige boeken moeten worstelen om aan de man te komen, andere boeken zijn meteen een dikke hit. Sommige boeken vallen zelfs zo in de smaak, dat ze verfilmd worden. In Movie Monday wordt wekenlijks aandacht besteed aan een boek dat het geschopt heeft tot een film. Deze week aandacht voor een verfilming van een boek dat waarschijnlijk niet zo bekend zal zijn: De jongen die in de hemel was (Heaven is for real).

Het verhaal:
Wanneer Colton Burpo ternauwernood een zware operatie overleeft, is de familie dolgelukkig. Groot is hun verbazing als hij maanden later begint te vertellen over de tijd die hij in de hemel heeft doorgebracht: dat hij zijn zusje, van wie het leven na twee maanden eindigde in een miskraam en over wie nooit werd gesproken, heeft gezien. Ook heeft hij zijn overgrootvader en zelfs Jezus ontmoet.

Met de ontwapenende onschuld van een kind, beschrijft Colton Jezus, de engelen, de grootheid van God, en hoeveel Hij van ons houdt.

Het verhaal van Colton zal de manier waarop je denkt over de eeuwigheid veranderen; het biedt je de kans om te zien en te geloven als een kind.
(Bol.com)


Wat dit verhaal bijzonder maakt, is dat het waargebeurd schijnt te zijn. Het verhaal wordt verteld door de ouders van Colton, Todd & Sonja Burpo. Zij hebben deze situatie met hun zoon Colton meegemaakt en besloten om hun ervaringen in dit boek met de rest van de wereld te delen. Het verhaal is ook verschenen onder de titel De hemel verandert alles.

Verfilming:
Ik wist eerder van het bestaan van de film dan van het boek, waardoor ik het boek nog niet gelezen heb. De verfilming daarentegen heb ik wel gezien.

Het onderwerp van dit verhaal vind ik erg interessant, omdat het waarschijnlijk voor velen een eeuwig vraagstuk zal blijven of er meer is tussen hemel en aarde? Dit verhaal zal je haast doen geloven van wel. Hoe kan Colton die dingen anders weten? 

De film zelf vond ik op zich niet zo heel krachtig. Ik had er iets meer van verwacht, soms was het zelfs ietwat langdradig. Desondanks ben ik wel erg nieuwsgierig naar het boek en wil deze zeker nog wel eens ter hand nemen. 

Wat vind jij van dit soort verhalen?Over het boek:
Auteur: Todd & Sonja Burpo
Titel: De jongen die in de hemel was
ISBN: 9789058040879
Uitgever: Plateau, 2013
Kopen op bol.com

Over de film:
Regie: Randall Wallace
Cast: o.a. Kelly Reilly, Greg Kinnear & Thomas Haden Church
Speelduur: 99 minuten
Jaar: 2014
Kopen op bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...