vrijdag 12 september 2014

Weekend Whereabouts #7 - Film by the Sea


Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Met dit weekend aandacht voor Film by the Sea.

Film by the Sea:
Film by the Sea is een jaarlijks terugkerend filmfestival dat dit jaar voor de 16e keer gehouden wordt. Het is hét festival voor film en literatuur, waar dan ook vele literatuurverfilmingen vertoond zullen worden. Bovendien wordt er, in samenwerking met Stichting CPNB, de Publieksprijs voor beste boekverfilming uitgereikt. Eerder werd al bekend dat deze prijs dit jaar gewonnen is door 12 Years a Slave. Film by the Sea start vandaag, 12 september, en loopt door tot en met 21 september. Naast de literatuurverfilmingen zijn er ook andere literaire activiteiten zoals Literaire Lunches, Filmcollege's en Schrijfworkshops. (Bron: Film by the Sea)

Programma:
Dit 10 dagen durende filmfestival kent een uitgebreid programma. Hieronder enkele aantrekkelijke onderdelen die dit weekend op de agenda staan.
  • Vrijdag 12-09, 19.00u: Openingsgala, wereldpremière Dorsvloer vol Confetti. Verfilming van het gelijknamige boek over de 12-jarige Katelijne die eind jaren tachtig als enige meisje opgroeit in een strenggelovig boerengezin. Na afloop van de première wordt de opening van het Festival gevierd. Deze avond is uitverkocht. Er is wel nog plaats op de publiekspremière op zaterdag 13-09 om 21.15u.
  • Zaterdag 13-09, 13.45u: The Wolf of Wallstreet. Een verhaal gebasseerd op het leven van Jordan Belfort, die uit het niets een financieel imperium opbouwde.
  • Zondag 14-09, 19.15u: The Tree. Eén verhaal vanuit drie gezichtspunten verteld door twee broers en hun moeder. Het gezin zit gevangen in hun eigen huis als gevolg van een tragische situatie.
Dit is slechts een hele kleine greep uit het programma dit weekend. En daarnaast loopt het festival dus nog door tot 21 september, met verfilmingen in allerlei categorieën, en natuurlijk de uitreiking van de Parel voor beste boekverfilming op 19-09. Daarnaast strijden er ook nog 12 boekverfilmingen voor de Dioraphte Film- en Literatuuraward.

Je vindt het volledige programmaoverzicht hier.


Meer info:
Wat: Film by the Sea
Wanneer: 12 september 2014 t/m 21 september 2014
Waar: Vlissingen
Meer info & tickets: www.filmbythesea.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...