woensdag 24 september 2014

Writers Wednesday #8 - Barbara Muller


In Writers Wednesday wordt wekelijks aandacht besteed aan bekende of minder bekende auteurs. Deze week aandacht voor het werk van Barbara Muller, die naast haar boeken ook werkt aan een hele andere duidelijke missie!
                           
Bron: Website
Over Barbara Muller:
Barbara Muller (1972) heeft naast het schrijven van boeken nog een hele andere carrière doorlopen. Zo heeft ze diverse managementfuncties uitgeoefend en is ze wedding planner geweest. Ze schrijft nu ongeveer zeven jaar en haar verhalen zijn autobiografisch van aard.

Haar ervaringen in het werk bij de Raad van Kinderberscherming hebben geleid tot de opening van Het Babyhuis in 2013. Hiermee maakt ze zich hard voor ouders en hun baby's die in het dagelijks leven zo veel problemen ondervinden dat het (tijdelijk) even niet mogelijk is voor de ouders om hun kinderen te verzorgen. Het Babyhuis biedt hierbij ondersteuning en is een reactie op de vele uithuisplaatsingen en kinderen die van crisisopvang naar crisisopvang doorgeschoven worden. Meer over het Babyhuis vind je hier. (Bron

Naast het Babyhuis heb je ook nog Stichting Bescherm de Wieg. "Deze stichting heeft als doel vrouwen die zwanger zijn en geen reguliere hulpverlening durven, willen of kunnen zoeken van mens tot mens in vertrouwen te helpen. In haar zwangerschap en vlak voor, tijdens en na de bevalling." En tot slot heeft Barbara Muller in 2011 een Dushi Huis in Dordrecht geopend. Deze plek biedt langdurige opvang aan kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en al genoeg pleeggezinnen hebben gezien. (Bron) Barbara Muller maakt zich met al deze projecten dus duidelijk hard voor de rol van biologische ouders in de opvoeding van hun kinderen en hoe deze zo goed als mogelijk te bevorderen, ondanks dat de omstandigheden misschien lastig zijn. Erg mooie initiatieven die het steunen zeker waardig zijn.
 
Over haar boeken:
Zoals hierboven al aangegeven zijn de boeken van Barbara Muller autobiografisch van aard. De verhalen zijn dus gebaseerd op persoonlijke ervaringen. In totaal heeft ze drie boeken geschreven.

In 2011 verscheen als eerste De Babyplanner (klik hier voor mijn recensie van dit boek). Hierin worden haar paradoxale ervaringen met vruchtbaarheid verwoord, met aan de ene kant zwanger door de pil heen en aan de andere kant een langdurig ziekenhuistraject om tot een zwangerschap te kunnen komen.

Vervolgens verscheen in 2012 het boek Omarm me. Dit gaat over de strijd om kinderen in de verdrukking een beter leven te geven. En tot slot is onlangs haar derde boek Kind zonder stem verschenen. Dit gaat over haar missie om een veilig thuis te realiseren voor baby's voor wie liefde en aandacht niet vanzelfsprekend zijn. (Bron)

Na De Babyplanner gelezen te hebben ben ik erg benieuwd naar deze twee andere boeken en ik zal ze dan ook nog zeker gaan lezen. Als je het boek 'Kind zonder stem' aanschaft, steun je Stichting het Babyhuis en Stichting Bescherm de Wieg. Je kunt de boeken van Barbara Muller hier kopen.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...