zaterdag 13 september 2014

Leesexcuus #3 - Internationale Chocoladedag


Als Boek-aholic heb je eigenlijk geen excuus nodig om te lezen. Er is altijd wel een goed boek dat de moeite waard is om opgepakt te worden. Toch zijn er genoeg redenen om eens wat anders te lezen, boeken in een bepaald thema bijvoorbeeld. In Leesexcuus worden boeken uitgelicht die gekoppeld zijn aan de dag van het jaar. Vandaag - 13 september 2014 - is het Internationale Chocoladedag! 

Internationale Chocoladedag
Voor sommigen is het elke dag Chocoladedag, maar er bestaat dus een heuse Internationale dag om het bestaan van deze lekkernij te vieren. Dus extra redenen om het er vandaag eens even lekker van te nemen. En wat is nou nog leuker combineren dan een stuk chocolade met een goed boek? Juist: een stuk chocolade met een goed boek óver chocolade! Ik heb er hieronder drie voor je op een rijtje gezet. Smullen maar!

Boek 1: Joanne Harris - Chocolat
Waarschijnlijk een van de bekendste romans waarin chocolade voorkomt, is dit boek van Joanne Harris. Het boek is tevens verfilmd met Juliette Binoche en Johnny Depp in de hoofdrollen.

Wanneer Vianne Rocher met haar zesjarige dochtertje Anouk in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijken magische krachten in het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen. Op Aswoensdag opent ze, pal tegenover de kerk, haar chocolaterie - tot woede en afkeuring van de starre dorpspastoor Francis Reynaud. Met lede ogen moet hij toezien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd zijn parochianen verleidt met haar onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Door haar uitzonderlijke vermogen de persoonlijke smaken en behoeften van haar klanten te kennen, sluit Vianne al snel vriendschap met de eenzame Guillaume, de tachtigjarige eigenzinnige Armande Voizin, kleptomane ]osephine Muscat en met de woonbootbewoners die zijn afgemeerd aan de oever van de Tannes. Wanneer Vianne aankondigt met Pasen een chocoladefestival te organiseren, raakt pere Reynaud buiten zichzelf en stevent de strijd tussen de tegengestelde krachten die het dorp in hun greep houden onomkeerbaar op een dramatisch hoogtepunt af. (Bol.com) 

Boek 2: Sheila Roberts - Zoeter dan chocolade
Samantha Sterling staat sinds kort aan het hoofd van Sweet Dreams, een familiebedrijf dat bestaat uit een chocoladefabriek en een chocolaterie. Maar het bedrijf blijkt aan de financiële afgrond te staan en als reddingsplan wordt er een chocoladefestival georganiseerd. Tenminste, dat is ze van plan. Maar dit blijkt allemaal nog niet zo gemakkelijk gedaan. (Bol.com)

Boek 3: Menna van Praag - Mannen, geld en chocola
Maya, dertig plus en een maatje meer, droomt ervan schrijfster te worden. Maar het lukt niet met de mannen, haar koffieshop houdt ze met moeite draaiende en ze troost zichzelf met haar zelfgemaakte chocolaatjes.
Een toevallige ontmoeting zet haar leven op zijn kop. Maya ontdekt wat het leven je te bieden heeft als je echt je hart kunt volgen - liefde zonder jezelf te verliezen, werk waar je je passie in kwijt kunt en chocola, veel chocola om van te genieten, niet om je ellende mee weg te eten!
(Bol.com)

Welk boek zou jij aanraden op Internationale Chocoladedag?

3 opmerkingen:

 1. Jaaa, Chocolat van Joanne Harris is het chocolade boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind Chocolat en mooi boek! Het vervolg vond ik dan weer heel raar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm jammer van het vervolg. Ik heb hem hier liggen, maar nog niet gelezen.

   Verwijderen

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...