maandag 15 september 2014

Movie Monday #7 - Pijnstillers

Er verschijnen meer boeken dan we al lezende kunnen bijhouden. Sommige boeken moeten worstelen om aan de man te komen, andere boeken zijn meteen een dikke hit. Sommige boeken vallen zelfs zo in de smaak, dat ze verfilmd worden. In Movie Monday wordt wekenlijks aandacht besteed aan een boek dat het geschopt heeft tot een film. Deze week aandacht voor een verfilming van een boek van een van de bekendste Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijfsters: Pijnstillers door Carry Slee.

Het verhaal:
De boeken van Carry Slee gaan al heel wat jaren mee. Als mijn jongere jaren heb ik veel van haar boeken verslonden en een mooi aantal van deze boeken staan ook in mijn boekenkast. Zo ook Pijnstillers. Dit boek kwam al in 1997 uit, maar is nu nog steeds populair.

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Eén handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel... Casper woont alleen met zijn moeder. Zijn vader verliet het gezin toen Casper nog een baby was. Casper heeft nooit echt de behoefte gehad om zijn vader te leren kennen. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt, wil hij niets liever dan zijn vader vinden. Via via weet hij het adres van zijn vader te achterhalen. Hij kan hem nu eindelijk ontmoeten. (Bron)

Verfilming:
Dat de boeken van Carry Slee populair blijven, blijkt ook wel uit het feit dat er de laatste jaren met regelmaat weer eentje verfilmd wordt. Zo ook Pijnstillers. Begin dit jaar zijn de opnames voor deze film van start gegaan, en op 24 september a.s. zal deze film in première gaan. Hieronder kun je de trailer bekijken.


Over het boek:
Auteur: Carry Slee
Titel: Pijnstillers
ISBN: 9789049920845
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 1997
Kopen op bol.com

Over de film:
Regie: Tessa Schram
Cast: o.a. Gijs Blom, Birgit Schuurman, Raymond Thiry
Speelduur: 95 minuten
Jaar: 2014

Ben jij opgegroeid met de boeken van Carry Slee? Aanstaande woensdag meer over haar in Writers Wednesday!

1 opmerking:

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...