woensdag 17 september 2014

Writers Wednesday #7 - Carry Slee


In Writers Wednesday wordt wekelijks aandacht besteed aan bekende of minder bekende auteurs. Deze week aandacht voor een van de bekendste Nederlandse schrijfsters op het gebied van kinder- en jeugdboeken: Carry Slee.
                           
Over Carry Slee:
Carry Slee (1949) werd geboren in Amsterdam. Ze studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en gebaar in Utrecht, waarna ze in het voortgezet onderwijs te werken kwam als dramadocent. Dat ze een succesvol schrijfster blijkt wel uit het feit dat haar boeken nog steeds populair zijn. Ze heeft vanwege haar werk in 2010 zelfs een koninklijke onderscheiding gekregen: ze werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranja-Nassau. (Bron)

Over haar boeken:
Carry Slee is waarschijnlijk vooral het bekendste met haar jeugdboeken, maar desondanks is ze een van de weinige Nederlandse auteurs die zich met succes gericht heeft op zo ongeveer elke doelgroep met haar verschillende boeken.

In 1988 debuteerde ze als schrijfster in het kindertijdschrift Bobo. In 1989 verscheen vervolgens haar eerste voorleesboek. Daarna volgde er nog vele boeken voor allerlei leeftijdsgroepen. Haar boeken voor 10+ werden ongekend populair, en werden dan ook met veel prijzen beloond. Zo heeft ze onder andere negen keer de Kinderjury gewonnen. In deze boeken maakt  Carry Slee vaak onderwerpen als discriminatie, drugs en pesten inzichtelijk voor de jongeren. 

Bron
In 2001 debuteerde Carry Slee als schrijfster voor volwassenen en haar eerste boek werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs. Daarna zouden er nog meerdere boeken voor volwassenen volgen. (Bron)

Inmiddels zijn ook veel van haar kinder- en jeugdboeken met succes verfilmd. Op 25 september komt er wederom een boekverfilming van een van haar boeken - Pijnstillers - in de bioscoop. Je leest meer over deze verfilming in Movie Monday #7.

Kijk voor meer informatie over Carry Slee of een overzicht van al haar boeken op haar website, www.carryslee.nl, of koop haar boeken op bol.com.

Ben jij ook opgegroeid met de boeken van Carry Slee?

Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Ik was vroeger helemaal weg van Carry Slee. Ik was alleen geen fan van haar brillen

    BeantwoordenVerwijderen

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...