dinsdag 9 september 2014

Gek met boeken - Guiness World Records #2


Wil je ook wel eens meer uit je boek halen dan alleen de letters van de pagina's? Heb je er wel eens over nagedacht wat je nog meer met je boekencollectie kan doen, hoe je jezelf nog meer kunt inleven of hoe je jouw verzameling nog interessanter kunt maken? In deze vierdelige Guinness World Records-serie zie je wat je nog meer uit je boeken kunt halen! Dus kijk vooral mee, en laat je inspireren.

Leef je uit als je favoriete karakter
Vorige week kwamen er vier wereldrecords voorbij die te maken hadden met boek balanceren. Ja, dat is ook iets waar je jouw boeken voor gebruiken kunt. Deze week kijken we naar wereldrecords van een andere orde. Wil je jezelf nog meer inleven in je favoriete personages? Probeer dan eens een van onderstaande records te evenaren.

Grootste bijeenkomst
Er bestaat een heus wereldrecord voor Largest Gathering of People Dressed as Storybook Characters. Dit record is 7 maart 2014 gevestigd in Singapore op de Tanglin Trust School. Er namen maar liefst 1560 personen deel aan dit record.

Bron: Guinness World Records

Naast deze storybook bijeenkomst staat er ook een record voor de grootste bijeenkomst van personen gekleed als stripboek personages. Dit record werd gezet op 29 april 2011 in China. In totaal deden hier 1530 mensen aan mee. 201 mensen vielen bij deze recordpoging buiten de boot omdat ze niet aan de criteria voldeden.

En naast dit record is er zelfs nog een record apart voor de grootste bijeenkomst van mensen gekleed als Wally (je weet wel, Waar is Wally?). In deze bonte verzameling kun je hem zeker niet missen. Er werden maarliefst 3872 Wally's/Waldo's geteld.


Bron: Metro UK

Marathon
En als je dan de uitdaging graag wat groter maakt, kun je ook proberen het volgende wereldrecord te verbreken: Fastest marathon dressed as a book character (male). Op 22 april liep David Stone dit wereldrecord, verkleed als Dracula. Hij rende de marathon uit in 2 uur, 42 minuten en 17 seconden. Ik geloof niet dat er al een vrouwelijk record op dit onderdeel gevestigd is, dus dames: sla je slag!

Record verbreken? 
Doe je jezelf thuis wel eens voor als je favoriete hoofdpersoon? Breng je passie buitenshuis en wie weet kun je nog een recordje voor het een of ander zetten. The sky is the limit! Er zijn vast nog genoeg nieuwe records te bedenken die nog niet bestaan. Of je combineert een van deze record met het boekbalanceren uit de vorige editie. Altijd prijs! Kijk vooral ook eens op de site van het Guinness World Records. En ik zou zeggen: succes!

Volgende week meer Guinness World Records met boeken! Welk record zou jij wel willen verbreken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...