woensdag 13 augustus 2014

Writers Wednesday #2 - Nicholas Evans

Boekenland kent vele auteurs, bekend of minder bekend. Internationale, nationale of lokale beroemdheden. In Writers Wednesday wordt er wekelijks aandacht besteed aan zo'n auteur. Deze week aandacht voor een van de weinige auteurs waarvan ik alle boeken in mijn kast heb staan: Nicholas Evans.
                              
Over Evans:
Nicholas Evans (1950) is geboren en getogen in Engeland. Hij studeerde rechten aan Oxford University en werkte nadien als journalist en nog later als producent voor het tv-programma Weekend World. Hij maakte eerst nog meer documentaires voordat hij de omschakeling maakte naar films voor televisie en bioscoop. Dit laatste deed hij inmiddels al tien jaar toen hem het bestaan van paardenfluisteraars ter oren kwam. Dit legde de bron van inspiratie voor zijn eerste (en meteen meest bekende) roman. (Bron)

Over zijn boeken:
De meest bekende roman die Nicholas Evans geschreven heeft, is De Paardenfluisteraar. Over de gehele wereld zijn zo'n 15 miljoen exemplaren van dit verhaal verkocht. Het is in 36 talen uitgebracht en heeft in zo'n 20 landen op nummer 1 gestaan in de bestsellerlijst. Ook de verfilming The Horse Whisperer was een wereldhit.


Naast dit alom geprezen boek heeft Evans nog vier andere boeken uitgegeven, namelijk: De wolvenlus, De rookspringer, Het keerpunt en De vergeving; in Nederland uitgegeven bij De Boekerij. Ook van het boek De rookspringer (The Smoke Jumper) zijn onlangs de filmrechten verkocht. Kenmerkend voor de boeken van Evans is dat ze zich over het algemeen afspelen in de ongerepte Amerikaanse natuur. Zo speelt het boek De wolvenlus zich af rondom een roedel wolven in een bosrijke omgeving in Montana en speelt Het keerpunt zich af in de Rocky Mountains. De sfeer in deze boeken weet hij krachtig te schetsen en als lezer wordt je helemaal meegetrokken naar de Amerikaanse Rocky Mountains, een ranch of net waar Evans zijn verhaal ook situeert. Zijn verhalen zijn altijd meeslepend en weten je als lezer keer op keer te raken. Meer informatie over Evans en zijn werk kun je vinden op zijn persoonlijke website

Kopen op bol.com
De paardenfluisteraar
De wolvenlus
De rookspringer
Het keerpunt
De vergeving 

Ben jij ook bekend met de boeken van Nicholas Evans? Ik ben benieuwd wat jij van deze auteur en zijn boeken vindt, leuk als je een reactie achterlaat.

Follow on Bloglovin

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Boek-aholic geeft graag iedere auteur een eerlijke kans. Ben jij een (beginnend) auteur en wil je in aanmerking komen voor een artikel over jouw werk in Writers Wednesday, neem dan vrijblijvend contact met me op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...