dinsdag 26 augustus 2014

Recensie: Patrick Ness - De kraanvogelvrouw

Over het boek:
Auteur: Patrick Ness
Titel: De kraanvogelvrouw
ISBN: 978 90 445 3072 8
Uitgeverij: De Geus, 2014

Waardering: ★★★★☆ 

Op een nacht wordt George Duncan wakker van een geluid: een witte kraanvogel met een pijl in zijn vleugel is in zijn tuin neergestort. George helpt de vogel en voelt dat daarmee zijn leven compleet zal veranderen. De volgende dag komt een mysterieuze vrouw Georges winkel binnenlopen. De ontmoeting betekent de ontdekking van een compleet nieuwe wereld voor hem. Dan, op een avond, vertelt de vrouw George een uitzonderlijk verhaal.

Recensie:
Als George op een nacht een witte kraanvogel met een pijl in zijn vleugel redt, weet hij dat er iets in zijn leven veranderd is. De volgende dag ontmoet hij Kumiko. Kumiko is omgeving door mysterie en George wordt hevig door deze vrouw geintrigeerd. De komst van Kumiko in zijn leven brengt een hoop veranderingen met zich mee en leidt hen tot een bijzonder verhaal.

Patrick Ness laat in De kraanvogelvrouw een authentieke schrijfstijl zien waar ik in het begin wel even aan moest wennen. In het begin kwam het verhaal op mij over als van de hak op de tak, maar naarmate het verhaal vordert merk je steeds meer waar deze opbouw toe gaat leiden en zit er wel degelijk een lijn in het verhaal. 

Het verhaal is intrigerend en omhuld met mysterie. Het laat een dunne scheidslijn zien tussen waarheid en mythe, dat wat echt gebeurd en dat wat je droomt. Patrick Ness zet dit op een bijzondere en zeer geslaagde manier neer en het laat je als lezer ook vertwijfeld achter wat nu werkelijkheid was, en wat een droom. 

De kraanvogelvrouw deed me denken aan een quote die ik laatst tegen kwam. "No two persons ever read the same book". Ook dit boek laat zien dat een verhaal varieert afhankelijk van wie het verhaal verteld. Dat verhalen oneindig zijn; ieder einde is in feite weer een nieuw begin. 

Een bijzonder en authentiek verhaal vol van mysterie, gulzigheid en onmogelijkheden. Over liefde en vergeving, houden van en los kunnen laten. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...