vrijdag 22 augustus 2014

Weekend Whereabouts #4 - Zin in Zomer

Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Met dit weekend aandacht voor 'Zin in Zomer'.

Zin in Zomer
Zin in Zomer is een samenwerking tussen de stedelijke bibliotheken en cultuurcentra van Genk en Sint-Truiden en het Literair Museum Hasselt. Het is een jaarlijks terugkerend literaire festival dat dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Het bied je tussen 16 en 29 augustus literaire ontmoetingen op diverse mooie locaties.

Omdat 'Zin in Zomer' dit jaar vijf jaar bestaat, is er gekozen voor het thema Feest. "We zien het thema zoals altijd in een brede context: traditionele feesten, feesten met een kantje af, feesten die helemaal fout lopen, feestelijke prijswinnaars, een feestelijk onthaal, feestelijke locaties die het plaatje af maken. En naar aanleiding van De Unie Hasselt-Genk sluiten we dit jaar af met een extra voorstelling op een boot tussen Hasselt en Genk." (Bron) 


Programma
Zin in zomer is reeds op 16 augustus begonnen en heeft er al enkele mooie literaire avonden opzitten. Vandaag kijken we in Weekend Whereabouts naar het programma van dit weekend. Wat kun je verwachten?
  • Vrijdag 22 augustus: Tom Lanoye + Jo Switten & Esther van Deurssen. Op deze avond leest Tom Lanoye voor uit zijn meest recente boek Gelukkige slaven. Het begin van dit boek speelt zich af in Buenos Aires, Argentinië. Daarom is deze avond gekoppeld aan de tango en wordt het literaire optreden afgewisseld met dans door Jo Switten. Ook is er voor de bezoekers de mogelijkheid om vooraf aan deze performance deel te nemen aan een korte initiatie in de tango.
  • Zondag 24 augustus:  Griet Op de Beeck & Rik van Puymbroeck + Tenore Monte Arvu. Vandaag leest journaliste Griet Op de Beeck voor uit haar veelgeprezen roman Vele hemels boven de zevende en zal zij geïnterviewd worden door De Morgen-journalist Rik Van Puymbroeck. De muziek bij deze avond is in handen van Tenore Monte Arvu, een Genks-Sardeens vocaal ensemble. Voorafgaand aan deze performance kunt u als extra activiteit nog een bezoek brengen aan de expo Neoasterisms.
Zin in Zomer biedt u aankomend weekend dus een mooi literair aanbod met mooie aansluitende extra activiteiten. Maar ook na dit weekend loopt dit literaire festival nog verder door. Bekijk vooral ook de rest van het programma. 

Meer informatie
Wat: Zin in Zomer
Wanneer: 16 t/m 29 augustus 2014
Waar: Diverse locaties in Genk, Hasselt en Sint-Truiden.
Tickets en meer info: www.zininzomer.be

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...