vrijdag 29 augustus 2014

Weekend Whereabouts #5 - De Uitmarkt


Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Met dit weekend uiteraard aandacht voor de Uitmarkt in Amsterdam

De Uitmarkt:
De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Het vindt dit weekend (29 t/m 31 aug) plaats in Amsterdam rondom het Museumplein en het Leidseplein. "De 37e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent. Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-long!" (Bron: Uitmarkt)

Literatuur op de Uitmarkt:
Met Uitmarkt Boeken is literatuur volop aanwezig op de Uitmarkt. Uitgeverijen en boekenmarkten presenteren zich op de kramen van de boekenmarkt. Daarnaast is er ook een uitgebreid literair programma. Zo is er aandacht voor debutanten, poëzie en ook reeds gevestigde auteurs zullen vertellen over hun meest recente werk. Bekijk hier het volledige literaire programma.

Meer dan literatuur:
Maar met de opening van het culturele seizoen is de Uitmarkt natuurlijk meer dan alleen maar literatuur. Op allerlei culturele vlakken is er van alles te beleven. Denk hierbij aan cabaret, toneel, dans, muziek, noem maar op. Het volledige programma vind je op hun website. Hoe dan ook: met zoveel keuze een geschikt uitstapje voor iedereen!

Meer info:
Wat: De Uitmarkt
Wanneer: 29 t/m 31 augustus 2014
Waar: Amsterdam (rondom het Museumplein en Leidseplein)
Meer info (volledig programma, plattegrond, etc): www.uitmarkt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...