woensdag 27 augustus 2014

Writers Wednesday #4 - Graeme Simsion


In Writers Wednesday wordt wekelijks aandacht besteed aan bekende en minder bekende auteurs. Deze week aandacht voor Graeme Simsion. Aanstaande vrijdag vindt er in Amsterdam een exclusieve avond met hem plaats en ik heb twee kaartjes voor deze avond gewonnen (hoera!). Een goede reden dus om me tijdens deze vierde editie van Writers Wednesday te verdiepen in deze auteur.
                              
Bron: website
Over Simsion:
Graeme Simsion is geboren in Nieuw-Zeeland maar is nu een Australiër alwaar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen. Oorspronkelijk is hij IT-consulent, maar inmiddels is werkzaam als schrijver van romans, filmscripts en korte verhalen. Ook is hij incidenteel producer, met name van films waarvoor hij het script geschreven heeft. (Bron)

Op zijn website schrijft Simsion nog veel meer leuke weetjes over zichzelf. Zo heeft hij ooit een marathon gelopen, heeft hij een van de bekendste boeken geschreven op het gebied van datamodellering en heeft hij ooit een conferentie presentatie gegeven verkleed als eend. Bekijk vooral de site eens als je nog meer over hem wilt weten. Voor deze Writers Wednesday rubriek richten we ons uiteraard verder op zijn carrière als auteur.
 
Over zijn boeken:
Graeme Simsion is internationaal bekend geworden met zijn bestseller Het Rosie project. In dit boek maken we kennis met de autistische Don Tillman, docent genetica aan de universiteit. Don Tillman zijn sociale onhandigheid heeft ervoor gezorgd dat hij met vrouwen nooit verder gekomen is dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij nu echter zijn perfecte partner te vinden. Ondertussen komt Rosie Jarman in zijn leven. Zij zit ook in een zoektocht, maar dan naar haar biologische vader. Een zoektocht waarbij Don mogelijk kan helpen.


Het Rosie project is een heerlijk verhaal dat ik in één ruk uitgelezen heb. Het feit dat ik vrijdagavond bij de exclusieve avond met Graeme Simsion aanwezig mag zijn, leek me een perfect excuus om dit boek te herlezen. Dat heb ik deze week wederom met veel plezier gedaan. Morgen zal hierover een recensie online komen, dus houd het in de gaten!

Voor fans van Het Rosie project is er bovendien goed nieuws. Niet alleen zijn de filmrechten van dit boek verkocht, er komt ook een vervolg. Dit vervolg gaat Het Rosie effect heten en komt in september in Australië uit. Dan is het nog even wachten tot eind oktober op de Nederlandse editie (geduld, geduld...).

Koop zijn boeken op bol.com

Meer over Simsion op Boek-aholic:
Houdt aankomende week Boek-aholic in de gaten voor meer over Graeme Simsion en zijn boeken. Zoals gezegd zal er morgen een recensie online komen over zijn boek Het Rosie project, maar uiteraard zal er later deze week ook een verslag volgen van vrijdagavond.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...