woensdag 20 augustus 2014

Writers Wednesday #3 - Marelle Boersma

Boekenland kent vele auteurs, bekend of minder bekend. Internationale, nationale of lokale beroemdheden. In Writers Wednesday wordt er wekelijks aandacht besteed aan zo'n auteur. Deze week een auteur van Hollandse bodem: Marelle Boersma.
                              
Over Marelle Boersma:
Marelle Boersma (1957) is geboren en getogen in Arnhem, maar woont inmiddels in Wageningen. Als auteur wordt zij gekenmerkt als een vernieuwend schrijfster. In plaats van zich af te sluiten tijdens het schrijfproces wil ze juist in contact. Lees hier meer over dit nieuwe schrijven. (Bron)

Bron: Website
Naast dat ze een bevlogen auteur is werkt ze aan de Universiteit van Wageningen. Verder geeft ze ook lezingen en schrijfworkshops. Om haar boeken tot een succes te maken heeft ze zelf ook gebruik gemaakt van diverse workshops en met haar eigen workshops geeft ze ook andere schrijvers de kans om verder te komen met hun werk. Haar aanbod in workshops is divers, van autobiografisch schrijven en spannend schrijven tot een schrijfvakantie in Toscane. Kijk op haar website voor de meest actuele informatie. (Bron)
Over haar boeken:
Boersma haar boeken worden uitgegeven bij De Crime Compagnie. Haar eerste boek verscheen in 2005 en inmiddels heeft ze er negen op haar naam staan. Met haar psychologische thriller Vals Alarm won zij de tweede prijs in de Crimezone Thriller Awards. Haar meest recente uitgave draagt de titel 'Nobody'.

Bron: website

Haar thrillers kennen vaak thema's die allemaal hetzelfde beogen: het aan de kaak stellen van actuele misstanden. Haar boeken zijn dan ook vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen en vormen een mengeling van feiten en fictie. Zo ging haar boek 'Vals Alarm' over het thema moederliefde versus jeugdzorg. Dat de jeugdzorg een regelmatig terugkerend actueel onderwerp in het nieuws is zal waarschijnlijk niemand zijn ontgaan. Op deze wijze maakt Boersma dan ook verborgen leed zichtbaar in Nederland en weet ze actuele en pakkende thrillers af te leveren die je zeker niet ongemoeid zullen laten.

Een overzicht van de boeken die ze heeft uitgegeven:

- Nephila's netwerk (2005)
- Stil water (2006)
- Complex (2007)
- Schaduwspelen (2008)
- De babymakelaar (2010)
- Vals alarm (2011)
- Moederziel (2013)
- Ik volg je (2013)
- Nobody (2014)

Marelle Boersma op Boek-aholic:
De boeken 'Vals alarm' en 'Nobody' zijn door mij gerecenseerd en beiden ontvingen zij 5 sterren. Marelle Boersma schrijft realistische en indrukwekkende verhalen in een vlotte schrijfstijl dat maakt dat je haar boeken in een ruk wilt uitlezen.

Klik op een van onderstaande links om de recensies terug te lezen.


Gezien mijn enthousiasme over de boeken van Marelle Boersma ben ik via haar website ambassadeur geworden van haar werk. Iedereen kan via deze weg ambassadeur worden. Zo kun je als lezer ook jouw enthousiasme voor haar boeken delen. Bovendien maak je iedere maand kans op een gratis boek, zijn er speciale win-acties en krijg je maandelijks achtergrondinfo.

Wat jij?
Wat vind jij van de boeken van Marelle Boersma? Welke misstanden zouden er volgens jou nog eens aan de kaak gesteld moeten worden?

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...