vrijdag 15 augustus 2014

Weekend Whereabouts #3 - Lowlands

Het is weer vrijdag! Op deze dag kijken we in Weekend Whereabouts graag vooruit naar het weekend. Wekelijks vindt je hier een tip voor een leuk uitstapje of evenement voor de boekenliefhebber. Met dit weekend op de agenda: Lowlands!

Lowlands? Waarschijnlijk niet bepaald een evenement waarbij je meteen aan literatuur moet denken. De meesten die hierheen gaan, zullen hun kaartje gekocht hebben voor de muzikale hoogtepunten. Toch heeft Lowlands voor de liefhebbers ook een mooie literaire agenda.
  
Het programma
Als Lowlands-bezoeker kun je verschillende literaire activiteiten verwachten. Enkele voorproefjes:
  • Vrijdag 16.00u, Literatuurfest: De opening van de Lowlands Bookstore met de special Rappers en hun Favoriete Kinderboek. Met MC Fit, Typhoon en Vjèze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) en gepresenteerd door Toine Donk (Das Magazin) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent).
  • Zaterdag 14.15u, Karl Ove Knausgård: Een van de grootste literaire namen die op Lowlands zal verschijnen. Deze Noorse schrijver wordt met zijn zesdelige, autobiografische romancyclus 'Mijn Strijd' tot een van de grootste Noorse schrijvers van deze tijd gerekend. Hij wordt geïnterviewd door schrijfster Renske Jonkman.
  • Zondag 15.45u, OMG Ik Ben Schrijver: Een schrijfwedstrijd waarin de beste drie van zo'n 500 inzendingen strijden om de eerste plek. De winnaar mag zijn of haar verhaal op Lowlands voorlezen tijdens de 'OMG Ik Ben Schrijver'-show en krijgt van Manon Uphoff, Pepijn Lanen en Maartje Wortel te horen wat je wel niet niet moet doen als auteur in spe.
Deze kleine greep uit het programma laat zien dat er op Lowlands ook wat te willen is voor de literaire liefhebber. Ga jij naar Lowlands? Wat wil jij dit weekend absoluut niet missen?

Meer informatie
Wat: Lowlands (of voluit: A Campingflight to Lowlands Paradise)
Wanneer: 15 t/m 17 augustus 2014
Waar: Biddinghuizen, evenemententerrein Walibi Holland.
Info: www.lowlands.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...