dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Sam Baker - Nicci's wil

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en geplaatst op Banger Sisters (30-08-2011).

Over het boek:
Auteur: Sam Baker
Titel: Nicci's Wil
ISBN: 978 90 475 2043 6
© 2011 Van Holkema & Warendorf
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Nicci Morrison doet altijd alles eerder – en beter – dan haar vriendinnen. En nu ziet het ernaar uit dat ze ook als eerste dood zal gaan. Voor het zover is, grijpt ze haar laatste kans om iets te betekenen voor haar vriendinnen. En dat heeft grote gevolgen. Aan de vrijgezelle Mona vertrouwt Nicci haar man David toe. Maar eigenlijk heeft Mona haar ware allang gevonden. Aan Jo draagt Nicci de zorg voor haar tweelingdochters van drie jaar oud over. Jo vindt het alleen al moeilijk genoeg om een goede stiefmoeder voor de twee zonen van haar man te worden. Aan haar oud-huisgenoot Lizzie laat Nicci haar tuin na. Maar Lizzie kan haar tijd beter voor haar eigen problemen bewaren… Tijdens haar leven vonden Mona, Jo en Lizzie het soms irritant dat Nicci altijd alles beter dacht te weten. Maar wat als ze misschien toch gelijk had?

Recensie:
Als Nicci komt te overlijden, laat ze naast haar man David en twee driejarige dochtertjes, ook drie beste vriendinnen achter. Drie vriendinnen die ze al heel lang als haar enige echte familie ziet. Op haar sterfbed bedenkt ze een manier om ook na haar dood nog iets voor hen allen te kunnen betekenen. Ze schrijft ieder van hen persoonlijk een brief, welke ze na haar dood zullen ontvangen. Via deze brief krijgen ze te horen over een wel heel apart nalatenschap. Terwijl iedereen een weg zoekt om hiermee om te kunnen gaan – en ze tegelijkertijd ook nog met hun eigen problemen worstelen – lijkt het er steeds meer op dat alles misschien wel gaat zoals Nicci daadwerkelijk had bedoeld.

Sam Baker zet een verhaal neer dat je nieuwsgierig maakt. Liefde en loyaliteit spelen een grote rol en doen je meeleven met de hoofdpersonen. Op een originele manier wordt er zo nu en dan teruggeblikt op het leven van Nicci – namelijk aan de hand van kledingstukken met een emotionele waarde. Zo leer je ook haar steeds beter kennen, en kom je beetje bij beetje achter de ware beweegredenen van haar nalatenschap. Een origineel verhaal waarin je lekker kunt wegkruipen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...