woensdag 30 juli 2014

Recensie: Sarah May - De Burwood baby's

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (15-04-2012).

Over het boek:
Auteur: Sarah May
Titel: De Burwood baby's
ISBN: 978 90 567 2413 9
© 2012, Uitgeverij Signatuur
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Grace, Vicky, Ruth en Saskia, alle vier zitten ze op dezelfde school in Burwood, alle vier hebben ze een geheim. Maar het leven in het gezapige, welvarende Burwood komt op zijn kop te staan als niet één, maar vier tieners zwanger blijken te zijn. De media dalen als aasgieren op Burwood neer, de krantenkoppen schreeuwen Wie zijn de vaders van de baby’s? Hebben alle vier de baby’s dezelfde vader? Dit kan geen toeval zijn… zijn de Burwood meisjes soms deel van een tienerzwangerschapscultus? Het tumult lijkt de kleine, rijke, groene beschaafdheid aan te tasten, maar onder de oppervlakte borrelde het al langer. En voordat het weer beter kan worden, wordt het eerst nog veel, veel erger.

Recensie:
Burwood, het toppunt van beschaving. Een gemeenschap waarin alles is zoals het hoort. Waar de criminaliteit laag is, iedereen hard werkt en sociale prestige hoog in het vaandel staat. Naar het schijnt. Onder de oppervlakte speelt zich echter veel meer af dan de mensen uit Burwood naar buiten willen brengen. Maar als er vier tieners tegelijkertijd zwanger blijken te zijn, komt er een scheur in de beschaving. Die scheur wordt almaar groter. Hoe kon dit gebeuren? En hoe loopt het af met De vier van Burwood?

Sarah May zet met haar roman De Burwood Baby’s een sterk en scherp verhaal neer. Het laat op een helder, geloofwaardige en vooral herkenbare manier zien hoe mensen proberen de schijn voor de buitenwereld op te houden. Hoe het beeld wat iemand naar buiten toe uitdraagt, zo tegenstrijdig kan zijn aan de manier waarop het daadwerkelijk is. Het is schrijnend om te lezen hoe sociale prestige voor sommige mensen belangrijker lijkt te zijn dan het welzijn van hun eigen gezin, of dochter. Sarah May schrijft erg beschrijvend, waardoor ze een goed uitgewerkt en prettig leesbaar verhaal neerzet. Een verhaal met diepgang en scherpe observaties. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...