woensdag 30 juli 2014

Recensie: Paulo Coelho - Manuscript uit Accra

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (25-11-2012).

Over het boek:
Auteur: Paulo Coelho
Titel: Manuscript uit Accra
ISBN: 9789029586436
© 2012, Uitgeverij de Arbeiderspers
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Manuscript uit Accra verrast door zijn krachtige eenvoud en wijsheid. Het is een zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. De rol van liefde, verlies, eenzaamheid, angst, trouw, seks, de toekomst… het zijn onderwerpen die voor iedere lezer herkenbaar zijn. Manuscript uit Accra geeft geen recepten voor een gelukkig bestaan, maar biedt een blik op het leven, vanuit een andere invalshoek. ‘Niemand weet wat het lot voor ons in petto heeft. Kennis is niet de absolute waarheid over leven of dood, maar datgene wat ons helpen zal om te leven en om de uitdagingen van alledag aan te gaan’.

Recensie:
Aan de vooravond van een invasie verzamelen de inwoners van de stad Jeruzalem zich op het plein bijeen. Welk jaar het is hangt af van welk geloof je aanhangt. Maar deze avond komt iedereen bijeen, of je nou behoort tot de Islam, het Jodendom of het Christendom. Allen staan in afwachting van hetzelfde. Tot hen zal een man spreken, genoemd de Kopt. Alle inwoners zijn daar die laatste dag samen een. Ze overdenken gezamenlijk de levensvragen waarvoor eenieder gesteld wordt. Herkenbare onderwerpen, welk geloof je dan ook aanhangt. Liefde, eenzaamheid, angst… Alles komt voorbij en wordt in een geheel nieuw licht bekeken. En de woorden die deze avond worden gesproken zullen door velen opgetekend worden, om voor altijd te blijven onthouden.

Dit verhaal is een filosofisch getint verhaal wat je als lezer zeker aan het denken zal zetten. Het biedt soms een geheel nieuw blik op bepaalde kwesties waar iedereen vroeg of laat wel eens tegenaan loopt. Een manier van kijken waar je zelf niet zo snel zou zijn opgekomen. Het is niet een boek wat je zomaar even uitleest, omdat je iedere zin echt tot je moet laten doordringen. Er zit een diepere laag in het verhaal en je moet wel de tijd nemen om de dieperliggende boodschap tot je te kunnen laten doordringen. Maar het is dan ook zeker de moeite waard om er eens even goed voor te gaan zitten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...