dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Simone de Jong - Me & Mr. Jones

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (03-11-2011).

Over het boek:
Auteur: Simone de Jong
Titel: Me & Mr. Jones
ISBN: 978 90 499 2462 1
© 2011, Uitgeverij Pimento
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway gaat undercoverjournalist Remi naar haar op zoek voor het populaire misdaadprogramma van zijn vader, Crimescene. Om zo onopvallend mogelijk research te kunnen plegen, doet hij alsof hij op Aruba op vakantie is met zijn verloofde. Zijn partner in crime is Eva, een callgirl die door zijn vader is ingehuurd. Remi weet niet dat zij ernstig ziek is en nog maar kort te leven heeft.
Remi probeert een doorbraak te forceren door bij Joran van der Sloot in te breken. Dat is het begin van een reeks schokkende gebeurtenissen, met fatale gevolgen...

Recensie:
Meestal wordt er eerst een boek geschreven, en wordt er van dit boek vervolgens een script geschreven voor een verfilming. Simone de Jong doet het echter andersom. Het script was er, en op basis daarvan schreef zij dit boek. Resultaat: een kort maar krachtig, beeldend verhaal.

In dit verhaal gaat Remi Jones op onderzoek uit in Aruba, waar Natalee Holloway vijf jaar geleden spoorloos is verdwenen. Hij doet dit voor het misdaadprogramma van zijn vader, en hoopt zo een eerdere flater goed te maken en de goedkeuring van zijn vader te winnen. Eva, een ingehuurde callgirl, is zijn dekmantel. Samen zouden ze op huwelijksreis zijn. Tijdens een speurtocht over het eiland ontstaat er een vriendschap tussen beide, die ze allebei niet zo snel willen toegeven.

Hoe Remi ook zijn best doet, de sporen die hij volgt lijken niets op te leveren. Uiteindelijk moet hij ook inzien dat zijn vader niet is wat hij graag in hem wilde zien en wikkelt het verhaal zich af met een onverwachts einde.

Simone de Jong zet haar personages goed neer, je kunt jezelf prima in hen verplaatsen. De spanning in het verhaal is goed gedoseerd. Je leest in een rap tempo door deze young-adult thriller heen; het verhaal is simpel en gemakkelijk te volgen. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...