woensdag 30 juli 2014

Recensie: Heather Gudenkauf - Broer

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (10-05-2012).

Over het boek:
Auteur: Heather Gudenkauf
Titel: Broer
ISBN: 978 90 325 1332 0
© 2012, Uitgeverij de Kern
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Op de laatste dag voor de vakantie heeft een gewapende man een school in gijzeling genomen. Onder de kinderen zijn Augie en PJ. Hun moeder Holly moet machteloos de gebeurtenissen afwachten. Wie is deze man? De lijst van verdachten is lang: een wanhopige vader, een ontslagen oud-leraar, een verbitterde ex-man... Door noodweer zijn de inwoners van het dorpje op zichzelf aangewezen om de dader onschadelijk te maken, terwijl Augie wanhopig probeert in het klaslokaal van haar broertje PJ te komen...

Recensie: 
Augie en PJ hebben noodgedwongen moeten verhuizen naar de boerderij van hun opa en oma in Broken Branch nadat hun moeder ernstig gewond is geraakt bij een brand. Terwijl hun moeder moeizaam herstelt, proberen zij hun draai te vinden bij mensen die ze voordien nog nooit hadden ontmoet. Op de laatste dag voor de zomervakantie gebeurt er op hun nieuwe school iets wat hun leven nog erger zou kunnen doen veranderen: er dringt een man met een pistool de school binnen. Als de klas van Augie de kans krijgt te ontsnappen, besluit ze echter achter te blijven om haar broertje te redden. Ondertussen wordt het de politie duidelijk dat het de indringer maar om één persoon te doen is: de plaatselijke agente Meg Barrett. Wat heeft zij met hem te maken?

Hoewel Heather Gudenkauf met ‘broer’ geen ijzersterk verhaal weet neer te zetten, ik vond het bij vlagen wat vergezocht, is het wel een boek dat gemakkelijk weg leest en van begin tot einde goed te volgen is. Er zit wel een zekere spanningsopbouw in. Een groot deel van het boek is het zeker nog gissen wie nou eigenlijk de dader is en je wordt zelfs even op het verkeerde spoor gezet. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven beschreven waardoor je eigenlijk diverse verhaallijnen hebt, wat wel voor goede afwisselingen zorgt in het verhaal. Een verhaal over moed en een sterke broer-zus band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...