dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Roopa Farooki - Mijn halve ik

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (13-11-2011).

Over het boek:
Auteur: Roopa Farooki
Titel: Mijn halve ik
ISBN: 978 90 325 1248 4
© 2011, Uitgeverij De Kern
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

‘Verzet je niet langer en kom naar huis.’ Het zijn de woorden die Aruna van het ene op het andere moment doen besluiten haar comfortabele leventje en lieve man in Londen achter zich te laten. Ze gaat terug naar Singapore, de plek die ze eerder juist ontvluchtte. Daar ontmoet ze haar jeugdvriend en ex-geliefde Jazz die altijd op haar is blijven wachten. Aruna heeft jarenlang haar uiterste best gedaan om weg te rennen van alle herinneringen aan het leven dat ze met Jazz had en die vreselijke ontdekking die hen uit elkaar dreef.

Recensie:
Aruna heeft een groot deel van haar leven doorgebracht samen met haar geliefde Jazz. Als in die relatie echter een paar onveranderlijke zaken naar voren komen, vlucht Aruna naar Engeland en gaat daar een nieuw leven en een nieuwe relatie aan. Ze trouwt met Patrick, een man vol onvoorwaardelijke liefde die ze eigenlijk niet kan beantwoorden. Ze durft zich niet open te stellen en haar geheimen bloot te geven. Net zoals ze van het ene moment op het andere naar Engeland is gekomen, besluit ze op dezelfde manier weer te vertrekken en terug naar huis te gaan.

Terug gekomen in Singapore komt ze na een paar jaar Jazz weer tegen, en komen herinneringen en geheimen terug naar boven. Geheimen die haar hebben doen vertrekken, maar die eigenlijk nog niet helemaal opgelost zijn. Samen proberen ze elkaar te vergeven voor hun vergissingen en proberen ze de kern van het grootste geheim te achterhalen.

Net als je denkt dat je begrijpt hoe het verhaal, het geheim,  in elkaar steekt, blijkt dat Roopa Farooki je op het verkeerde spoor heeft gezet en gaat het verhaal toch een andere kant op. Op deze manier blijft het een verrassend verhaal. Een levendig verhaal waarin je van begin tot eind wordt meegetrokken. Een mooie roman over liefde, vergeving en onvoorwaardelijke loyaliteit. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...