dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Elle van Rijn - De dag waarop ik Johannes Klein doodreed

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (06-11-2011).

Over het boek:
Auteur: Elle van Rijn
Titel: De dag waarop ik Johannes Klein doodreed
ISBN: 9789041417732
© 2011, Uitgeverij Ambo | Anthos
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Het leven uit een dag van drie mensen die eindigt met een noodlottige gebeurtenis Wat gebeurde er, die dag van dat fatale ongeluk? Had het voorkomen kunnen worden, of stevenden deze drie mensen af op dit noodlottige einde? Het is de ochtend van een prachtige dag in mei – een dag die grote verandering teweeg zal brengen in de levens van drie mensen. Vanessa, een gevierd jeugdboekenschrijfster met een hartstochtelijke kinderwens, wordt wakker in de meest gewilde wijk van Haarlem. John, succesvol globetrotter, wacht op de luchthaven van New York weer eens op een vertraagde vlucht naar huis. En de kleine Johan maakt zich nietsvermoedend klaar om naar school te gaan. Terwijl de klok doortikt nemen de gebeurtenissen die dag een onverwachte wending. Een lang verzwegen geheim wordt onthuld en de gevolgen zijn niet te overzien.

Recensie:
In ‘de dag waarop ik Johannes Klein doodreed’ lopen drie verhalen door elkaar. Je hebt Vanessa, een vrouw die er alles aan probeert te doen om zwanger te raken en worstelt met haar relatie; John, een vader die bijna nooit thuis is voor zijn zoon, op de vlucht voor gebeurtenissen uit het verleden die hij te lang heeft verzwegen; en als derde de kleine Johannes, die erachter komt dat iedereen in zijn omgeving er een eigen waarheid op na houdt en besluit om zelf op onderzoek uit te gaan.

‘De dag waarop ik Johannes Klein doodreed’ is een origineel verhaal. Het hele boek volstrekt zich over slechts één dag uit het leven van deze drie mensen, en hoe deze steeds dichter bij elkaar komen. Alles werkt toe naar een climax, het moment dat in de titel al wordt aangegeven. Maar het verhaal zit vol verrassingen en geheimen, zodat uiteindelijk niets is wat het lijkt!

Het verhaal is erg goed gedoseerd en opgebouwd, de spanning neemt toe naarmate het einde nadert en zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen, je wilt weten hoe de vork nou precies in de steel zit. Elle van Rijn schrijft op een heldere en boeiende manier en zet met haar verrassende wendingen een goed verhaal neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...