woensdag 30 juli 2014

Recensie: Lola Shoneyin - De vrouwen van Baba Segi

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (03-05-2012).

Over het boek:
Auteur: Lola Shoneyin
Titel: De vrouwen van Baba Segi
ISBN: 978 90 218 0610 5
© 2012, Uitgeverij Luitingh ~ Sijthoff
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

De jonge, afgestudeerde Bolanle komt als vierde vrouw in het Afrikaanse gezin van Baba Segi, een corpulente en pompeuze man. Bolanle lijdt hevig onder de venijnige strijd die de vrouwen onderling voeren; Baba Segi is vooral bezig om zijn vrouwen te bezwangeren. Erg gefrustreerd als zwangerschap bij Bolanle uitblijft, laat Baba Segi zich door haar meelokken naar het ziekenhuis waar hij met een ontstellende waarheid wordt geconfronteerd.

Recensie:
Baba Segi heeft drie vrouwen en een huis vol kinderen. Maar dat lijkt voor hem niet  genoeg te zijn, en hij trouwt met Bolanle, de enige vrouw in huis die gestudeerd heeft maar al haar ambitie lijkt te hebben verloren. De komst van Bolanle wekt bij de andere vrouwen jaloezie en woede op, maar ook angst. Want met de komst van Bolanle dreigt een van hun best bewaarde en grootste geheimen te worden onthuld. Het leven wat ze met zijn alle hebben opgebouwd, dreigt steeds verder ineen te zakken als de waarheid naar boven komt.

Lola Shoneyin zet met ‘De vrouwen van Baba Segi’ een krachtig romandebuut neer. Het verhaal staat vol parabels die het geheel een bijzonder karakter geven. Een verhaal over nijd en afgunst, en de gevolgen van wraak en jaloezie. Het boek leest heerlijk vlot en je zit meteen midden in het verhaal. Een verhaal wat ongetwijfeld nadat het is uitgelezen nog wel even zal blijven hangen. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...