woensdag 30 juli 2014

Recensie: Linda van Rijn - Blue Curaçao

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (23-08-2012).

Over het boek:
Auteur: Linda van Rijn
Titel: Blue Curaçao
ISBN: 978 94 606 8077 9
© 2012, Uitgeverij Marmer
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

De romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar Curaçao wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaatselijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zelfs voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt..

Recensie: 
Hannah kent Koen tien maanden, maar is er van overtuigd dat ze dé man voor haar aan de haak heeft geslagen. Ze trouwen zonder dat iemand het weet en vertrekken meteen op huwelijksreis naar Curaçao. Maar deze vakantie pakt al snel anders uit als Koen niet terugkomt van het snorkelen in de zee. De politie zet een zoekactie op touw, maar het gaat Hannah niet snel genoeg en ze besluit haar eigen speurtocht te starten. Al gauw komt er van alles aan het licht wat Hannah maar moeilijk kan geloven. Was ze al die tijd omringt door leugens?

Het boek neemt de lezer op simpele wijze in een razend tempo door het verhaal heen. Het hele verhaal blijf je zelf vertwijfeld over hoe het nou eigenlijk precies zit; Linda van Rijn weet die spanning er in te houden. Je kan zelf bijna niet geloven dat Hannah al die tijd alle leugens heeft geleefd, zonder het in de gaten te hebben. Hierdoor voel je de vertwijfeling van Hannah en wordt je helemaal opgenomen in het verhaal. Prima boek voor een lekker ontspannen weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...