dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Lucy Diamond - In het diepe

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en geplaatst op Banger Sisters (31-08-2011).

Over het boek:
Auteur: Lucy Diamond
Titel: In het diepe
ISBN: 978 90 475 2046 7
© 2011, Van Holkema & Warendorf
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Evie is het zwarte schaap van de familie. Haar twee zussen hebben hun leventje perfect op orde, met een gezin, een mooi huis en een goede baan. Evie daarentegen heeft een cv vol uitzendbaantjes. O, en ze heeft Matthew nog: haar zeer verantwoordelijke en volwassen vriend. Evie is zich aan het verzoenen met haar saaie lot, als ze hoort dat haar tante Jo plots is overleden. Tot grote verbazing van de hele familie laat Jo haar geliefde strandtent na aan de onverantwoordelijke, impulsieve Evie. Terwijl Matthew en haar familieleden haar onder druk zetten om de strandtent te verkopen, wordt Evie gedwongen een kritische blik op haar leven te werpen. Wil ze de strandtent verkopen en braaf doen wat van haar wordt verwacht? Of is het misschien hoog tijd om de boel eens volledig om te gooien…?

Recensie:
Evie lijkt voor het ongeluk te zijn geboren en voelt zichzelf het buitenbeentje van de familie. Als haar tante Jo plotseling sterft is iedereen dan ook hoogst verbaasd dat zij haar strandtent in Carrawen Bay nalaat aan Evie. Terwijl Evie Jo’s nagedachtenis niet tekort wil doen, verwacht haar familie dat zij de strandtent verkoopt en verder gaat met het leven wat ze nu leidt. Evie wordt echter overmand door twijfel en besluit naar het kleine kustplaatsje te vertrekken om erachter te komen wat ze met haar leven wil. In eerste instantie lijkt de dorpsgemeenschap niet echt verheugd te zijn met haar komst, maar beetje bij beetje begint het tij te keren en lijkt er ook voor Evie een beetje geluk te zijn weggelegd.  

Hoewel het verhaal van Lucy Diamond wat traag op gang komt, leg je het niet gemakkelijk weg. De onstuimigheid van Evie geeft het boek een leuke draai, en je voelt de problemen al aankomen. Terwijl je meeleeft met het lief en leed van Evie, laat het verhaal je ook een beeld zien van een hartverwarmend gemeenschapsleven, waarin mensen elkaar steunen en bijstaan in lastige tijden. Dit geeft het boek een warm karakter, en maakt dat je graag blijft verder lezen tot het einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...