dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Tineke Beishuizen - Lot

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (22-12-2011).

Over het boek:
Auteur: Tineke Beishuizen
Titel: Lot
ISBN: 978 90 499 5306 5
© 2011, Uitgeverij Mistral

Waardering: ★★★☆☆ 

Wanneer Lot haar moeder verliest, gaat ze doen wat ze al jaren wilde: op zoek naar haar vader. Maar graven in het verleden levert alleen nog maar meer vragen op. Wie was haar moeder echt, en wat gebeurde er de avond van het ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde? Als Lot hulp krijgt van de charmante Alexander, komt ze op het spoor van een gruwelijke misdaad.

Recensie:
Lot is samen met haar moeder opgegroeid in het huis van haar oma en opa. Wie haar vader was wist ze niet, hoewel ze daar wel probeerde achter te komen. Haar moeder bleef er echter hardnekkig over zwijgen, wat er voor zorgde dat ze een jaar lang geen contact meer hadden. Als haar moeder dan plots overlijdt, besluit Lot om in het verleden te gaan graven in de hoop te achterhalen wie haar vader is. Maar of dat nou zo’n goed idee was? 

Tineke Beishuizen heeft een vlotte schrijfstijl. Het is een simpel verhaal, makkelijk te volgen en je leest er met een vaart doorheen. Hoewel het verhaal redelijk voorspelbaar is weet Beishuizen de lezer toch te overtuigen en mee te nemen in het verhaal. De woorden ‘literaire thriller’ – zoals op de kaft staat aangegeven – zijn echter wel wat misleidend. Het verhaal kent hier en daar wel wat spanning, maar is in mijn ogen eerder een roman over een jonge vrouw op zoek naar haar oorsprong. Een verhaal over geheimen, liefde en een zoektocht naar de waarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...