woensdag 30 juli 2014

Recensie: Judy Blundell - In de greep van de misdaad

Recensie oorspronkelijk geschreven voor Chicklit.nl.

Over het boek:
Auteur: Judy Blundell
Titel: In de greep van de misdaad
ISBN: 978 90 488 1165 6
© 2012, Uitgever Moon
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★★ 

Kit Corrigan is een zeventienjarig meisje dat het vertrouwde Rhode Island achter zich laat om haar geluk te gaan beproeven op Broadway. De vader van haar onbesuisde ex-vriendje Billy heeft altijd goede banden gehad met haar familie en voorziet haar van een appartement, een baan en kleren. Daar staat natuurlijk iets tegenover en voor Kit goed en wel beseft waar ze in verzeild is geraakt, is er geen ontsnappen meer mogelijk…

Recensie:
Kit groeit op als deel van de Corrigan-drieling, en is hierdoor al van jongs af aan vertrouwt met de bühne. Op haar zeventiende verlaat ze het vertrouwde Rhode Island om haar droom in New York na te jagen: bekend te worden op het toneel. Het is echter niet altijd even gemakkelijk. Als ze tegen de vader van haar ex-vriend Billy Benedict aanloopt, biedt hij haar dingen aan die ze niet kan weigeren. Wat ze echter niet meteen beseft is dat ze hierdoor verstrikt raakt in een web van leugens die zich steeds strakker om haar heen zal spannen. Wie zal haar uiteindelijk nog geloven, en kan de macht meneer Benedict nog een halt toe worden geroepen als alles uit de hand dreigt te lopen?

Blundell boeit vanaf de eerste bladzijde en ze weet hoe ze je kan meetrekken in het verhaal. De spanning in is juist gedoseerd en hierdoor lees je in sneltreinvaart door het boek heen. De problemen waar Kit mee worstelt zijn bijna tastbaar. Een verhaal over liefde en verraad, over leugens en waarheid. Subtiel maar scherpzinnig zet Blundell met ‘in de greep van de misdaad’ en spannend verhaal neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...