woensdag 30 juli 2014

Recensie: Sophie Lucas - Reigers vlucht

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (10-06-2012).
 
Over het boek:
Auteur: Sophie Lucas
Titel: Reigers vlucht
ISBN: 978 90 225 6022 8
© 2012, De Boekerij
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Er dreigt oorlog in het keizerrijk Yuan. De jonge prinses Mei Lin kan zich moeilijk schikken in de ceremoniële rol die in het keizerrijk voor haar is weggelegd. Wanneer ze kennismaakt met paleisdienaar Cang Lu, een jongen met bovennatuurlijke gaven, komt ze een complot op het spoor dat haar leven, dat van de keizer en zelfs het hele rijk bedreigt. Eindelijk kan ze een rol van belang spelen. Maar om haar land te redden moet Mei Lin alles opgeven wat ze liefheeft en zich verbinden met haar grootste vijand. Toch is het Cang Lu die uiteindelijk het grootste offer brengt.
Recensie:
Het Keizerrijk Yuan en Yamatan hebben al lange tijd een wispelturige verhouding. De prinses van Yuan, Mei Lin, kan zich maar moeilijk schikken in haar lot. Om een vrede tussen Yamatan en Yuan te bezegelen heeft haar vader, de Keizer van Yuan, besloten haar uit te huwelijken aan de broer van keizer Akechi, keizer van Yamatan. Dan maakt Yuan kennis met Cang Lu (wat reiger betekent), een van de dienaren van haar broer. Dankzij hem komt ze een plan op het spoor wat hoogverraad in zijn ergste soort inhoud. Samen met Cang Lu weet ze het paleis te ontsnappen en reist ze af naar Yamatan, om haar vaders plan alsnog in ere te herstellen. In Yamatan zegt men dat er in tijden van nood reigers door de goden worden gezonden, om al wat hen lief is te redden van de ondergang. Kan Mei Lin het donkere lot nog afwenden? En wat kan een simpele dienaar als Cang Lu hieraan bijdragen?
Sophie Lucas zet met ‘Reigers vlucht’ een verhaal over kracht en moed neer. Ze laat zien hoe de mens soms zijn eigen wensen niet op de eerste plaats moet stellen, als hiermee een groter goed gediend wordt. De bovennatuurlijke gaven van Cang Lu die in dit verhaal wel een belangrijke rol spelen, worden alleen in de loop van het verhaal niet veel duidelijker en het bleef voor mij een vraagteken wat deze gaven nou precies inhielden. Desondanks een goed te volgen boek over offers, familie, liefde en verraad, wat je tot op het eind blijft verassen met de wendingen die het verhaal neemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...