dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Marieke Groen - Liefde is een afspraak

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (03-09-2011).

Over het boek:
Auteur: Marieke Groen
Titel: Liefde is een afspraak
ISBN: 978 90 600 5937 1
© 2011, Bezige Bij
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

'Liefde is geen bezit, maar een afspraak,' leest Fee in een boek van haar moeder, die succesvol schrijfster is. Volgens haar vriend Melle zijn grote liefdes het gevolg van overmacht. Van gemiste treinen, vergeten afspraken en vreemde ongelukjes. Fee gelooft niet in overmacht. Een afspraak is een afspraak, treinen mist ze nooit en ongelukjes overkomen je alleen als je niet goed uitkijkt. Om hun liefde te testen, besluiten Fee en Melle elkaar een tijdje los te laten. Geen moment is het bij Fee opgekomen dat Melle op een ander verliefd zou kunnen worden. Maar dat gebeurt wel. Het is sterker dan hij, volgens hem, het is pure overmacht. Fee besluit in te grijpen, zonder de gevolgen daarvan te willen overzien. Met een soepele pen, in heldere zinnen en met levensechte dialogen schetst Marieke Groen de onttakeling van een relatie, en ze toont hoe een leven ongezien kan ontsporen.

Recensie:
In 'Liefde is een afspraak' maken we kennis met Fee. Ze heeft al jaren een relatie met Melle, en samen hadden ze afgesproken om voor altijd bij elkaar te blijven. Als ze echter besluiten om elkaar een tijdje los te laten, en zo hun relatie te testen, komt er voor Melle een nieuwe liefde in het spel. Een onvoorziene factor die Fee niet had zien aankomen. De angst om zijn liefde te verliezen wordt steeds groter en Fee besluit uiteindelijk dat het zo niet langer kan en ze actie moet ondernemen. Beetje bij beetje kom je er in het verhaal achter wat Fee nou eigenlijk uitspookt in een poging de liefde van Melle terug te winnen.

Liefde is een afspraak is geschreven met een heerlijke Hollandse nuchterheid. Vanaf het begin vraag je jezelf af waar het verhaal naartoe gaat, en dit geeft het geheel iets verrassends zodra je de gedachtegangen van Fee begint te doorgronden. Marieke Groen schrijft vlot en neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in haar verhaal. Een lekkere roman die altijd tussendoor kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...