woensdag 30 juli 2014

Recensie: Daphne Deckers - Alles is zoals het zou moeten zijn

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (19-01-2013).

Over het boek:
Auteur: Daphne Deckers
Titel: Alles is zoals het zou moeten zijn
ISBN: 978 90 499 5245 7
© 2012, Uitgeverij Mistral
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★★

Als Iris na de geboorte van haar zoontje in de steek gelaten wordt door haar jeugdliefde, moet zij als alleenstaande moeder op zoek naar nieuw geluk in de competitieve televisiewereld. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een even aantrekkelijke als ongrijpbare hondenuitlater) vindt Iris langzaam maar zeker haar evenwicht terug. Maar niet voordat ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond – waarbij ook nog een lang begraven familiegeheim wordt ontrafeld. Alles is zoals het zou moeten zijn voert je mee in een achtbaan vol onverwachte, gênante en humoristische ontwikkelingen, die je tot op de laatste pagina blijven boeien.

Recensie:
Iris heeft alles waar ze van gedroomd heeft. Al tien jaar een relatie met haar prachtige man, een succesvolle baan, een mooi huisje en dan ook eindelijk het kindje waar ze van droomde. Maar als snel blijkt dat haar man deze visie helemaal niet met haar deelt, en wordt ze achtergelaten met de restjes van haar illusie. Op dit moment, als haar hele wereld in stukjes uiteen ligt, ontmoet ze Douwe, een zeer aantrekkelijke hondenuitlater. Maar hoewel de aantrekkingskracht duidelijk merkbaar is, komt hij nooit op het juiste moment en gaat er altijd wel iets mis, wat hun vriendschap behoorlijk in de weg staat. Het is aan Iris om zelfstandig weer de kracht te vinden om haar hoofd omhoog te houden en haar leven voort te zetten op een manier die ze zelf zou willen. En hopelijk kan het eindelijk weer zover komen, dat alles is zoals het zou moeten zijn.

‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ is de debuutroman van Daphne Deckers. We kennen Deckers natuurlijk al van allerlei ander schrijven, zoals haar columns. Haar humor en scherpzinnigheid die we daarvan kennen, komen in dit boek ook weer op een heerlijke manier naar voren. Het is vanaf bladzijde een genieten, en je leest in een razend tempo door het verhaal heen. Juist omdat alles vanaf het begin overduidelijk niet is zoals het zou moeten zijn, wordt je vanaf pagina een door het verhaal geboeid. Een verhaal vol humor, dat je met veel plezier zult lezen. Hopelijk laat Deckers het niet bij deze ene roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...