dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Daphne Deckers - 111x Daphne

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (08-02-2012).

Over het boek:
Auteur: Daphne Deckers
Titel: 111x Daphne
ISBN: 9789048816897
© 2011, Uitgeverij Carrera
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★☆☆ 

Daphne Deckers is al elf jaar de meest gelezen columniste van Nederland. Met een ijzeren discipline schrijft ze iedere week haar scherpe, grappige en relativerende columns. Daarnaast wordt ze regelmatig door diverse media gevraagd stukken te schrijven. De variatie die ze al die tijd heeft vastgehouden is enorm. Daphne schrijft veel over mannen, veel stukken gaan over het moederschap, maar de meeste stukken gaan over de grote en kleine zaken van deze tijd. Het resultaat: een heerlijke cocktail van liefdevolle verbazing, ironie, zelfspot en melancholie.

Recensie:
Met dit nieuwe boek laat Daphne Deckers je meegenieten in 110 columns en een voorproefje op haar nieuwe roman. Zoals we van haar gewend zijn gaan de columns over een grote variatie aan onderwerpen. Van mannen, moeders en opvoeding tot feiten en weetjes uit onderzoek en andere zaken van deze tijd. Er is geen onderwerp wat Deckers niet zou kunnen aansnijden.

Van de 110 columns zijn er 40 classics; favoriete columns uit de afgelopen 11 jaar. Lees je vaker iets van Deckers, dan zijn deze classics je waarschijnlijk bekend. Toch is het niet storend om ze nogmaals te lezen, omdat het stuk voor stuk vermakelijke verhaaltjes blijven waarin veel mensen herkenning zullen vinden. Ook dit boek is dan weer een heerlijke mengelmoes van verbazende feitjes, en de nodige dosis humor en zelfspot. Wel is het niet zo zeer een boek wat je in een ruk uit moet willen lezen. Sommige columns bevatten herhalingen uit andere columns, waardoor je in het boek enkele malen twee keer hetzelfde leest. Neem je langer de tijd voor het boek, valt dit mogelijk niet zo op. Maar hoe dan ook is het zeker een boek wat je lekker op je nachtkastje kan laten liggen, om eens in de zoveel tijd een willekeurig column er uit te pikken en eventjes te genieten van Deckers haar heerlijke schrijfstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...