woensdag 30 juli 2014

Recensie: Frances Greenslade - Schuilplaats

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Banger Sisters (28-09-2012).

Over het boek:
Auteur: Frances Greenslade
Titel: Schuilplaats
ISBN: 978 90 229 6121 6
© 2012, Orlando Uitgevers
Kopen op bol.com
Waardering: ★★★★☆ 
Voordat hun vader stierf, was het leventje van Maggie en Jenny vrijwel volmaakt. Ze woonden in een huisje op het platteland en maakten trektochten door de wildernis, bouwden hutten of vertelden elkaar verhalen bij het houtvuur. Kort nadat hun vader omkomt bij een ongeval laat hun moeder de meisjes achter bij een ouder echtpaar, met de belofte dat ze hen over een paar weken komt halen. Dat gebeurt echter niet. Wanneer Jenny zich enkele jaren later diep in de nesten heeft gewerkt, besluit Maggie dat het de hoogste tijd is om hun moeder te zoeken.

Recensie:
Maggie en Jenny groeien op op het Canadese platteland, samen met hun vader en moeder. Ze trekken vaak de vrije natuur in en vormen samen een gelukkig gezin. Maar als hun vader omkomt bij een tragisch ongeval, lijkt alles te veranderen. Al het slechte komt in drieën, en er staat hen dan ook nog heel wat te wachten. Omdat ze hun huis hebben moeten verlaten en hun moeder toch voor een inkomen moet zorgen, laat ze hen achter bij een echtpaar dat Jenny en Maggie tot dan toe nog niet kenden. De belofte om hen snel weer op te halen wordt echter niet nageleefd, de seizoenen verstrijken en de situatie wordt alleen maar benarder. Als Jenny dan wordt weggestuurd doordat ze in de problemen zit, wordt het tijd voor Maggie om op zoek te gaan naar haar moeder. Maar kun je iemand vinden die niet gevonden lijkt te willen worden?

Frances Greenslade zet met ‘Schuilplaats’ en hartverwarmende roman neer. Het verhaal wordt vanuit het ik-perspectief van Maggie verteld, en daardoor word je helemaal opgezogen in haar verhaal. Je leeft en voelt met haar mee. Schuilplaats is het verhaal van twee meisjes op zoek naar een plek waar ze thuishoren. En dat is dan niet zozeer de plaats waar je woont, als wel de mensen bij wie jij je thuis voelt. Een krachtig verhaal over de band met een moeder, en het verdriet en het onbegrip van twee dochters die zijn achtergelaten. Een onweerstaanbaar verhaal over onrecht en trouw, liefde en verlies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...