dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Marelle Boersma - Vals alarm

Recensie oorspronkelijke geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (12-01-2012).

Over het boek:
Auteur: Marelle Boersma
Titel: Vals alarm
ISBN: 9789461090270
© 2011, Verbum Crime
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★★ 

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uithuisgeplaatst wordt, knapt er iets in haar… 

Recensie:
Als Janna’s man Roderick van het ene op het andere moment besluit om Janna te verlaten, blijkt ze achter te blijven met helemaal niets. Haar ex-man heeft haar enorm bedonderd, waardoor ze behalve haar dochter Fleur nergens meer recht op heeft. Als Janna zich echter de woede van Roderick op de hals haalt, blijkt hij de macht in handen te hebben. Hij weet iedereen op zijn pad met charme te bewerken, en zorgt ervoor dat Janna zo zelfs haar dochter verliest aan de jeugdzorg. Kan zij er voor zorgen dat de waarheid achterhaalt wordt? 

Marelle Boersma schrijft het schrijnende verhaal dat helaas voor bepaalde gezinnen dagelijkse realiteit is. De impact van een scheiding, fouten die er gemaakt worden in de omgeving. Hoe de jeugdzorg in beeld komt, maar er te weinig gedaan wordt aan waarheidsvinding. Het verhaal laat op een goede en ingrijpende manier het gevecht van een moeder zien, een gevecht om de waarheid boven water te krijgen. Kan het vals alarm nog teruggedraaid worden? Realistisch geschreven, een boek dat iedereen raakt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...