dinsdag 29 juli 2014

Recensie: Monika Peetz - De dinsdagvrouwen

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (11-01-2012).

Over het boek:
Auteur: Monika Peetz
Titel: De dinsdagvrouwen (Dinsdagvrouwen #1)
ISBN: 9789047202899
© 2012, Artemis & Co
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★★ 

De dinsdagvrouwen is een humoristische en inspirerende roman over de reis van vijf vrouwen die met een gezamenlijk doel op pad gaan, maar al snel ieder hun eigen uitdagingen moeten aangaan. Al vijftien jaar kennen ze elkaar van de cursus Frans. Elke eerste dinsdag van de maand gaan ze eten bij hun favoriete Franse restaurant en een keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg. Maar dit jaar is alles anders: Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis van haar overleden man een pelgrimsreis naar Santiago de Compostella maken. Bezorgd om hun treurende vriendin, besluiten de Dinsdagvrouwen Judith op deze reis te begeleiden. Stap voor stap komen de vijf vrouwen een geheim op het spoor, dat hun levens op zijn kop zet en hun vriendschap enorm op de proef stelt.

Recensie:
Vijftien jaar geleden ontmoette vijf totaal verschillende Keulse vrouwen elkaar op een cursus Frans. Sinds dat moment zijn het vijf vriendinnen, die elkaar jarenlang op de eerste dinsdag van de maand blijven ontmoeten; De Dinsdagvrouwen. Naast die maandelijkse dinsdag, hebben ze ook nog een jaarlijks uitje, die dit jaar echter net wat anders zal verlopen. Als de man van één van de vrouwen komt te overlijden, wil zij graag de tocht naar Lourdes, waar hij ooit aan was begonnen, voor hem afmaken aan de hand van zijn dagboek. Haar onvoorwaardelijk steunend besluiten de andere vier vrouwen om mee te gaan op deze reis. Al snel blijkt er echter iets niet in de haak te zijn. Details die zijn beschreven in het dagboek, blijken niet te kloppen met de werkelijkheid. Wat heeft zich daadwerkelijk afgespeeld? Terwijl de vriendinnen dit proberen te achterhalen, worden ze ook nog eens onvermijdelijk geconfronteerd met hun eigen leven. Kunnen ze alle conflicten de baas? Zal er na Lourdes nog sprake zijn van De Dinsdagvrouwen?

Pelgrimeren werkt als een vergrootglas, schrijft Monika Peetz in haar verhaal. De geeft goed weer op welke wijze ze haar personages neerzet. Helder en duidelijk krijg je een beeld van de vijf vrouwen, en de vragen die hen bezig houden in het leven. Ze sleept je mee over de Jakobsweg, en laat je beetje bij beetje voelen hoe de spanningen tussen de vriendinnen toeneemt. Haar vlotte schrijfstijl en sympathieke personages zorgen samen met de subtiele humor voor een zeer vermakelijk boek. Een verhaal over liefde en bedrog, maar bovenal de kracht van vriendschap. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...